נמסטה

גם מי שאינו נמנה עם חובבי האוכל ההודי בוודאי מכיר את נמסטה, מסעדה הודית שהיא מהמוסדות המוכרים ביותר באשדוד. התפריט הרגיל של המסעדה הוא רחב במיוחד, וכולל מנות שחולשות על כל הקלאסיקות המוכרות של המטבח המקומי - מלחם הנאן הנהדר, דרך אורז ביריאני עם ירקות ומגוון סווגי תבשילים הודיים כמו פלאק פניר עם תרד וטופו ומשרום מטר עם פטריות ואפונה, ועד מנות איקוניות כמו צ'יקן טיקה מסלה וקבב סיקי בתיבול הודי. 

נמסטה. הטיילת 20, אשדוד. 073-7584246. כשר

בננה לוטי, רונג'אן (צילום: גיל גוטקין)
בננה רוטי ברונג'אן. מושלם | צילום: גיל גוטקין

רונג'אן

ומהודי לתאילנדי - מז'אנרי האוכל החביבים ביותר על הישראלים. אחת המסעדות התאילנדיות הפופולריות ביותר בארץ יושבת זה שנים באשדוד - והכוונה כמובן למסעדת רונג'אן הנהדרת. המסעדה הקטנה והצנועה עמוסה עד אפס מקום בסועדים כמעט בכל רגע נתון, ועל המטבח מופקדת אישה אחת בלבד, שעל שמה גם קרוי המקום. הרבה מאוד מנות טובות תמצאו ברונג'אן, שייתנו מענה היקפי לכל חשק תאילנדי שיתעורר אצלכם - מסלט פפאיה, דרך ספרינג רול ופאד תאי ועד, איך לא, קינוח הבננה לוטי המושחת והממכר.

רונג'אן. מקס נורדאו 24 אשדוד. 08-8645710. לא כשר

View this post on Instagram

אינג׳רה ותבשילים #ethiopian #ethiopianfood #food52grams #foodography #injera #injerabread #instafood #eeeeeats #eater #lunch #vegan #veganfood #glutenfree #colores

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

אדיס עלס

אנחנו חובבים גדולים של אוכל אתיופי, שלצערנו אינו זוכה לחשיפה שהוא ראוי לה בסצנת הקולינריה הישראלית. לכן אנחנו שמחים במיוחד לפרגן למסעדת אדיס עלס האתיופית המקסימה, שמציעה אוכל אתיופי אותנטי שגם מוגש באופן יפהפה. המנות כאן מגוונות וכוללות שפע תבשילים אתיופיים, כמו תבשיל חריף של עדשים כתומות, תבשיל דלעת, תבשיל עגבניות ותבשיל השורו וואט המוכר, שמבוסס על חומוס. אנחנו מציעים לכם להגיע ולהתנסות בכמה שיותר טעמים ותבשילים, כמו בסגנון האתיופי - בחברותא - ובליווי שפע אינג'רה.

אדיס עלס. הבנאים 5 כניסה 1, אשדוד. 08-9212326. כשר

אצל מרסל

כשמדברים על מסעדות אינטימיות, ביתיות ומלאות נשמה, כנראה מדברים על אצל מרסל באשדוד. מקום קטנטן עם מספר בודד של שולחנות, שמגיש אוכל מרוקאי אסלי באווירה חברית. מי שמבשלת כאן היא מרסל, שעל שמה קרויה המסעדה, ובכל יום היא מעמידה במקום סירים אחרים - חריימה, ממולאים, קוסקוס, קציצות ועוד ועוד, הכל לפי מה שיש בשוק. אם זה לא מספיק, המנות תמיד נדיבות והמחירים תמיד הגיוניים.

אצל מרסל. הראשונים 26, אשדוד. 052-5971958. כשר

ז'קוב דגים

אשדוד ידועה כעיר ים שניתן למצוא בה תוצרת ימית מעולה ומסעדות דגה מעולות לא פחות. אחת ממסעדות הדגים המצוינות והפחות מוכרות בעיר היא ז'קוב דגים - מקום שהתחיל את דרכו בשנות השבעים כחנות דגים קטנה, והפך עם הזמן ובעקבות הביקוש למסעדונת של ממש, בהתחלה מאולתרת ועכשיו מוסד דגים קטן אך מכובד. התפריט כאן בסיסי ומצוין וכולל קלאסיקות כמו קציצות דגים, מנות דגים נאים או דגים מטוגנים שכיף לנשנש לצד בירה קרה.

ז'קוב דגים. המלאכה 6/9, אשדוד. 08-8563222. כשר

פסקדו - קוביות מונג'וק (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
פסקדו. חגיגה אמיתית | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

פסקדו

פסקדו היא ככל הנראה המסעדה האשדודית המפורסמת ביותר בקרב השפים הישראלים. היא ידועה כאחת המסעדות הכשרות הכי טובות בארץ, והתברגה בקלילות לרשימת מסעדות הדגים המובילות בישראל, והכל בזכות המקצוענות חסרת הפשרות של השף יחי זינו. המנות כאן מסתמכות על השלל מהים והן פשוטות מצד אחד אבל מצד שני תמיד כוללות מחשבה מקורית. מה למשל? לברק עם בצלים ירוקים וטחינה גולמית, פילה בס עם בצל קלוי ופסטו דפרסי וסביצ'ה חאקו עם כוסברה, גמבה ובצל. רק תזמינו מקום מראש, כי מדובר באחת המסעדות העמוסות בעיר.

פסקדו. מרטין בובר 1, אשדוד. 08-8523063

קנקון שרימפס אשדוד  (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
שרימפס בקנקון. אשדוד | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

קנקון

מקום שווה ביותר, שהוא גם חנות לדגים, בשרים וכל מוצרי המעדנייה שצריך להצטייד בהם למטבח הביתי וגם מסעדה שבה ניתן לטעום מכל השלל שנמכר בחנות. לכאורה אין כאן שום תחכום, והתפריט אינו מתיימר להקביל לזה של מסעדות שף מפונפנות - אבל זה בדיוק מה שאנחנו מחבבים פה, כי להכין מנות קלאסיות כמו שצריך זה לא משימה פשוטה. בין היתר תמצאו בקנקון מנות כמו קרפצ'יו מסינטה עם ליים, שמן זית, בלסמי מצומצם ופרמזן; מולים ברוטב קלאסי של יין לבן, חמאה וסלרי; שרימפס ולנגוסטין בציפוי פולנטה ואיולי צ'ילי; וטוסטונים עם קוויאר שחור.  

קנקון. האורגים 19, אשדוד. 08-6677699

אידי דגים אשדוד (צילום: תומר ושחר צלמים)
אידי דגים באשדוד. כבר שנים | צילום: תומר ושחר צלמים

אידי דגים

אנחנו קצת מרגישים שאנחנו חוזרים על עצמנו עם עניין הדגים, אבל אין מה לעשות - אשדוד היא אחת הערים הכי מזוהות עם דגה בישראל, וזה בא לידי ביטוי במסעדות שלה. ואם מדברים על מסעדות דגים, מי אם לא אידי דגים תככב ברשימה. המסעדה מצליחה לשמור על מעמדה כבר שנים ארוכות, עם תפריט שאינו סוטה מהבייסיק ומנות כמו קלמרי מטוגן, מולים טובים ופילה דניס בגריל. לפעמים לא צריך יותר מזה, בטח כשמדובר במקום עם כל כך הרבה היסטוריה ואווירה שמחה.

אידי דגים. הבושם 6, אשדוד. 073-7569513

ארמיס

אחת מהמסעדות שמצליחות לתחזק אופרציה ענקית עם מאות סועדים, נוף מרהיב לים ואוכל מקורי ועשוי היטב ובהקפדה. ארמיס מציעה מנות פופולריות כמו המבורגר, שניצלונים, לחמעג'ון, ברבוניות מטוגנות וסטייקים, אבל גם מגוון רחב של מנות מהמטבח הרוסי-גיאורגי כמו חינקלי שמכינים במקום, חצ'פורי ופלוב. מלבד האוכל, במקום נערכים כל הזמן אירועים כמו הופעות סטנד אפ וקבלות שבת.

ארמיס. חוף לידו, אשדוד. 08-6270440

אלדין בשדרה

אלדין בשדרה היא מסעדת דגים כשרה חלבית מעוצבת היטב השייכת לבני זוג בשם אלי ואתי אלקובי. בין מנות הדגים בתפריט תמצאו שווארמת דג עם עגבניות, טחינה ופסטו על פוקצ'ה צלויה; סיגר במילוי דג ים לבן, שום, לימון כבוש וכוסברה; וסביצ'ה גרסת המקום עם ירקות קצוצים. מי שאינו מעוניין בדגים ימצא בתפריט גם מבחר מנות פסטה. מהאופציות הטובות בעיר לבילוי משפחתי לא פורמלי בכל שעות היום - גם לקינוח וקפה וגם לארוחה מלאה.

אלדין בשדרה. מרטין בובר 1, אשדוד. 08-8690630    

מסעדת פטרה (צילום: אבי רוקח,  יחסי ציבור )
גיאורגי על הים. פטרה | צילום: אבי רוקח, יחסי ציבור

פטרה

לא רק מסעדות דגים יש באשדוד, אלא גם מסעדות גיאורגיות טובות. אחת מהן היא פטרה, שמשקיפה על חוף הקשתות המקסים בעיר ומציעה מבחר מנות מזרח אירופיות טובות כמו בליני במילוי בשר עם רוטב עגבניות; פלטת דגים מעושנים; איקרה ומרק בורשט רוסי - לצד הקלאסיקות הגיאורגיות הפחמימתיות כמו חצ'פורי אצ'רולי עם ביצת עין; אימרולי עם תערובת גבינות גיאורגיות; ווחינקלי במילוי גבינות עם שמנת חמוצה, שום ועירית.

פטרה. מפקורה 1, אשדוד. 053-9441986

פיצה ברביני אשדוד  (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
פיצה ברביני. אשדוד | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

ברבריני

ברבריני היא מסעדה איטלקית המציעה ארוחות בוקר שוות כמו קרואסון במילוי קממבר, פרנץ' טוסט, פריטטה או שקשוקה, וגם סלטים ופסטות - אבל הסיפור האמיתי פה הוא הפיצות והגלידות. תמצאו פה אחלה פיצה בסגנון נפוליטני באווירה צעירה וכיפית, וגם פיצה וואי וואי עם אננס, גבינת פטה ופלפל חריף; פיצה ירוקה עם רוטב שמנת פסטו, תרד, ברוקולי וגבינה כחולה; פיצה עם סלמון ושמנת ועוד. בין הגלידות - אופציות שוות כמו שוקולד בלגי ומקופלת, סורבה אננס וגלידת במבה נוגט.

ברביני. רוגוזין 74, אשדוד. 08-8554545

קלמארי מטוגן, גמברינוס (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
קלמרי מטוגן בגמברינוס | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

גמברינוס

גמברינוס ניצבת על הגבול שבין פאב עם אוכל למסעדה, והאווירה בה משוחררת בהתאם. מדובר במקום שמצד אחד לא לוקח את עצמו ברצינות יתרה, ואפשר לבוא אליו רק למשקה של סוף היום, ומצד שני מתייחס ברצינות גמורה למנות המוגשות בו. תמצאו כאן אפשרויות שהולכות מעולה עם בירה קרה כמו תפוחי אדמה ברוטב שמנת ופטריות, שרימפס בחמאה ושום, פורל בתנור, דגים מטוגנים, צלעות טלה וסטייק לבן.

גמברינוס. הציונות 45, אשדוד. 08-8655719  

חצר אחורית

חצר אחורית היא לא בדיוק מסעדה רשמית, ועדיין מדובר באחת הארוחות המסקרנות המוגשות בימים אלה באשדוד. המקום שייך לשפים מתן דהן ומתן אטיאס, והוא למעשה חצר אחורית שמתפקדת כמסעדה קטנה בשעות הצהריים והערב (וגם מקום לאירועים קטנים). התפריט כאן כולל אופציות כמו שקדי עגל על קרם קולרבי ותפוחי אדמה בציר בקר; פאני פורי; פילה מוסר ים צרוב על הפלנצ'ה; וסלט אנדיב עם קרוטוני חלה, פיסטוקים וויניגרט חרדל דיז'ון.

חצר אחורית. האשל 9, אשדוד. 054-2006069

קפה ליון

מחפשים ארוחת בוקר טובה באשדוד? למשבצת הזאת בדיוק נכנס קפה ליון, אחד המקומות המתוקים בעיר - ולא רק בגלל מגוון הקינוחים הרחב שהוא מציע. בשעות הבוקר תמצאו כאן ביצי בנדיקט עם רוטב הולנדז על בריוש קלוי; בוקר טבחים - ביצי עין עם צ'יפס וגבינת פטה; קרואסון עם סלמון וגבינת שמנת; וכריך טוניסאי עם טונה, תפוחי אדמה, ביצים קשות ולימון כבוש. ויש גם ארוחות צהריים שוות - אבל אי אפשר בלי מילה על הקינוחים: פאי פקאן, מילפיי, פאי תפוחים, עוגת טריקולד, אקלייר וניל ועוד רבים וטובים. הבעיה היא רק לבחור.

קפה ליון. הגדוד העברי 1, אשדוד. 053-9438391

אטמוספירה

מסעדת אטמוספירה היא מסעדה כשרה חדשה שפועלת בימות השבוע בשעות הערב בלבד ובמוצאי השבת. תמצאו כאן מגוון בשרי רחב במיוחד, עם אופציות כמו טורנדו רוסיני - פילה בקר וכבד אווז עם קרם כמהין ובצלי שאלוט; קרפצ'יו עם סינטה צרובה, מלח ים, ווסאבי ובלסמי מצומצם; אסאדו בתבלינים ברוטב בקר; קדירת ציידים עם בצלים, פטריות, יין אדום וקרם שורשים; והמבורגר קלאסי עם צ'יפס.

אטמוספירה. ז'בוטינסקי 29, מתחם סטאר סנטר, אשדוד. 053-9376963

פבלה

פבלה היא בר מסעדה בסגנון ים תיכוני וצעיר עם אווירה מסיבתית. המנות כאן לא מתוחכמות, והולכות טוב ליד שתייה. ביניהן: סטייק אנד אגז - אנטרקוט על לחם קלוי עם ביצת עין ואיולי אריסה; ארטישוק עם פרמזן ושמנת; חציל שרוף עם פטה וטחינה שחורה; המבורגר עם אבוקדו, טבעות בצל, חסה, ביצת עין ופוטטוס; ושניצל גדול עם תפוחי אדמה אפויים. לצד האוכל תמצאו תפריט אלכוהול אינסופי, עם קוקטיילים ומגוון בירות.

פבלה. מרטין בובר 1, אשדוד. 08-8526583  

View this post on Instagram

טאג׳ין קוסקוס ירקות ... בתאבון

A post shared by AYWA (@aywa.restaurant) on

איווה

אשדוד מזוהה מאוד עם המטבח הביתי והעדתי ותמצאו בה לא מעט מסעדות מרוקאיות, שרובן ותיקות מאוד. מסעדת איווה היא מרוקאית חדשה יחסית, המגישה מבחר רחב של מנות מהז'אנר כמו חציל ז'עלוק - לב חציל שרוף בגריל; סלט ברבה מסלק אדום בתחמיץ שום ולימון; קציצות דגים עם כוסברה ברוטב אדום; טאג'ין עגל וחצילים עם צנוברים; טחול ממולא; ונקניקיות מרגז צלויות בגריל. ולקינוח, איך לא: ספינג' מרוקאי מסורתי.  

איווה. אורט 18, אשדוד. 050-8086335

עלמא

בר האוכל עלמא הוא עוד מקום בילוי צעיר שמהווה את אחד המוקדים הכיפיים בעיר. התפריט קליל ונוטה לסגנון האיטלקי וכולל אופציות כמו ריזוטו פטריות וכמהין ועליו פילה דג; פסטה טליאטלה בעבודת יד עם קוביות סלמון; פיש אנד צ'יפס; ופולנטה עם פטריות, אספרגוס וביצה עלומה.

בסופי השבוע, בימי שישי ושבת בצהריים, מציעים כאן גם ארוחת בראנץ' עם מנות כמו מקושקשת על בריוש עם רוטב הולנדז; סלמון בכבישת סלק עם סלט שורשים, תפוחי אדמה וצלפים; וביצת שניצל עם ירקות בחמאת לימון על קרם ארטישוק ירושלמי.

עלמא. יונה הנביא 2, אשדוד. 072-3713372

קלמה

קלמה היא מקום שכיף להגיע אליו בעיקר בגלל הקרבה המטורפת לחוף הים, שהופכת את המיקום שלו לאחד האטרקטיביים בארץ. בכלל, אשדוד מציעה הרבה מסעדות חוף יחסית, מה שקשה לומר על שאר ערי החוף בארץ, ואנחנו מחזיקים את זה לזכותה. לצד הנוף, בקלמה מוגש תפריט בסיסי אך מבוצע היטב עם ארוחות בוקר כמו פרנץ' טוסט, מוזלי ובוקר מרוקאי עם שקשוקה פיקנטית, ועוד מגוון מנות שכיף לנשנש ליד הים כמו סלט קצוץ, סלט חצילים ומבחר טוסטים.  

קלמה. חוף לידו, אשדוד. 08-8667241

קאיפוייה

עוד מסעדה גיאורגית מומלצת. לכאן מגיעים לא רק כדי לאכול אלא גם כדי לשמוח עם בני העדה בשלל הופעות ואירועים גדולים שנערכים במקום. מבחינת התפריט, קאיפוייה היא מסעדה חלבית כשרה כך שהדגש כאן הוא על הבצקים הגיאורגיים - חצ'פורי, אמרולי וחינקלי בביצוע נהדר - לצד סלטים גיאורגיים טובים, חמוצים גיאורגיים וכמובן מתוקים פחמימתיים כיפיים.

קאיפוייה. העבודה 34, אשדוד. 052-3477613