אשדוד היא כבר מזמן לא רק עיר נמל אלא פנינה קולינרית לכל דבר. יש בה מסעדה תאילנדית שתזכיר לכם את דוכני אוכל הרחוב של ארץ הסיאם, פיצה נפוליטנית כל כך טובה ששווה להגיע במיוחד בשבילה לעיר וגם פינה פריזאית עם פטיסרי צרפתי יצירתי ויוצא דופן, מסעדה איטלקית ים תיכונית שמחה עם אוכל מעולה ולא מעט מסעדות עדתיות ותיקות שמייצגות את הפסיפס התרבותי המרתק של העיר. ולא דיברנו בכלל על כל מסעדות הדגים המעולות. הנה הרשימה.

פיצה פארינו

שום דבר לא יכין אתכם למה שתמצאו במתחם המסחרי הקטן ברובע א'. בפיצרייה הקטנה של יאן הרוש מכינים פיצות נפוליטניות שבקלות אפשר לומר שהן מהטובות מסוגן בארץ. הן עשויות מבצק מושלם, דק ואלסטי במרכז, נפוח ומפויח קלות בקצוות, ואלה קצוות שלא תרצו להשאיר על הצלחת, תאמינו לנו. הפיצות מוגשות עם מספריים כמו שנהוג באיטליה, ומלבד המרגריטה הקלאסית, שמציגה ביצוע לא פחות ממופתי, יש בתפריט גם פיצה לבנה עם רוטב שמנת כמהין, תערובת פטריות, פרמזן, מוצרלה ובזיליקום; פיצת קרצ'ופי שמגיעה לא רק עם ארטישוק א-לה רומנו אלא גם עם קרם כוסברה מאוד מיוחד; ויש אפילו פיצה עם זעתר ולאבנה. אל תעזבו בלי לטעום את הספוליאטלה - מאפה איטלקי בצורת קונכייה שעשוי מבצק מדופדף ממולא בריקוטה הדרים. אם יתמזל מזלכם, נסו גם את הקנולי במילוי קרם ריקוטה ושבבי פיסטוק.

פארינו (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

לה גוטה פטיסרי

עוד ברובע א', פטיסרי צרפתי ובו הקונדיטורית אורלי כץ עושה קסמים שמוצגים באופן שלא היה מבייש תכשיטי יוקרה. הקולקציה שבוויטרינה מאופקת וצנועה, אבל כל קינוח שתבחרו יתפוצץ לכם בפה כמו זיקוקי דינור. הכנה של חלק מהמנות בלה גוטה פטיסרי לוקחת לא פחות מ-3 ימים. כדאי לטעום כאן פלאן מדהים וקנלה דה בורדו - עוגת פודינג עם קרום קרמלי פציח מבושמת בווניל ורום שקשה מאוד למצוא בארץ. עוד במומלצים: קינוח קרמלו מאגוזי לוז קלוי, קרמל מלוח ושוקולד דולסה, עם שכבה קראנצ'ית של פרלינה לוז ושקדים מקורמלים, ופחזניית אורליקה מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר ונילי, קרמל רך ושנטי וניל.

ז'קוב דגים

אשדוד היא עיר עם ים, וככזו ניתן למצוא בה תוצרת ימית מעולה ומסעדות דגים מעולות לא פחות. אחת ממסעדות הדגים המצוינות והפחות מוכרות בעיר היא ז'קוב דגים - מקום שהתחיל את דרכו בשנות השבעים כחנות דגים קטנה והפך עם הזמן לאימפריה. אפשר לקנות במקום דגים מכל הסוגים ובכל צורה שאתם יכולים לדמיין, אבל השוס האמיתי הוא תצוגה מרהיבה של דגים מטוגנים. תבחרו אם בא לכם "כנפיים", טונה, סיגר ממולא בדגים או ברבוניות, תוסיפו לזה רוטב מרוקאי ומיץ לימון עם שום, שמן זית ועשבי תיבול ותקבלו חמגשית חלומית להתענג עליה באחד השולחנות שיש במקום. המבחר כולל לא רק דגים מטוגנים אלא גם דגים מרוקאיים ברוטב ודגים נאים, אז אם בא לכם טרטר טונה או סשימי סלמון אין שום בעיה, יכינו לכם על המקום.

View this post on Instagram

A post shared by ז’קוב דגים (@jackobdgim)

אידי דגים

אי אפשר לדבר על מסעדות דגים בלי להזכיר את אידי. המסעדה מצליחה לשמור על מעמדה כבר שנים ארוכות, עם תפריט שאינו סוטה מהבייסיק, וכולל בין השאר קלמרי מטוגן, מולים טובים ופילה דניס בגריל. לפעמים לא צריך יותר מזה, בטח כשכל זה מגיע עם היסטוריה מפוארת ואווירה שמחה. אל תוותרו על סלט דודו המפורסם, עם מלא עגבניות ופלפלים חריפים, וגם על האיקרה, שהיא ללא ספק מהטובות בארץ.

View this post on Instagram

A post shared by אידי דגים (@ididagim)

עלמא

בר האוכל עלמא הוא מקום בילוי צעיר שמהווה את אחד המוקדים הכיפיים בעיר. התפריט קליל ונוטה לסגנון האיטלקי וכולל אופציות כמו ריזוטו פטריות וכמהין ועליו פילה דג; פסטה טליאטלה בעבודת יד עם קוביות סלמון; פיש אנד צ'יפס; ופולנטה עם פטריות, אספרגוס וביצה עלומה. בסופי השבוע, בימי שישי ושבת בצהריים, מציעים כאן גם ארוחת בראנץ' עם מנות כמו מקושקשת על בריוש עם רוטב הולנדז; סלמון בכבישת סלק עם סלט שורשים, תפוחי אדמה וצלפים; וביצת שניצל עם ירקות בחמאת לימון על קרם ארטישוק ירושלמי.

עלמא (צילום: שירן כהן שי)
עלמא | צילום: שירן כהן שי

אלדין בשדרה

אלדין בשדרה היא מסעדת דגים כשרה חלבית מעוצבת היטב השייכת לבני הזוג אלי ואתי אלקובי. בין מנות הדגים בתפריט תמצאו שווארמת דג עם עגבניות, טחינה ופסטו על פוקצ'ה צלויה; סיגר במילוי דג ים לבן, שום, לימון כבוש וכוסברה; וסביצ'ה בגרסת המקום עם ירקות קצוצים. מי שאינו מעוניין בדגים ימצא בתפריט גם מבחר מנות פסטה. מהאופציות הטובות בעיר לבילוי משפחתי לא פורמלי בכל שעות היום - גם לקינוח וקפה וגם לארוחה מלאה.

View this post on Instagram

A post shared by אלדין מסעדת שף (@aladin_rest)

פסקדו

פסקדו היא ככל הנראה המסעדה האשדודית המפורסמת ביותר בקרב השפים הישראלים. היא ידועה כאחת המסעדות הכשרות הכי טובות בארץ, והתברגה בקלילות לרשימת מסעדות הדגים המובילות בישראל, והכל בזכות מקצוענות חסרת פשרות. המנות כאן מסתמכות על השלל מהים והן פשוטות, אבל מתאפיינות במקוריות ויצירתיות. התפריט אינו גדול ומציע את הדגה הימית הטרייה ביותר לראשונות ולעיקריות. רק במנות הפתיח תמצאו גם ירקות ומנות נוספות. חשוב לציין שמדובר במסעדה אלגנטית, אז אל תצפו לפלטות של סלטים, מפות נייר ודג מטוגן.

פסקדו (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
פסקדו | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

אטמוספירה

מסעדה כשרה שפועלת בימות השבוע בשעות הערב בלבד ובמוצאי השבת. תמצאו כאן מגוון בשרי רחב במיוחד, עם אופציות כמו טורנדו רוסיני - פילה בקר וכבד אווז עם קרם כמהין ובצלי שאלוט; קרפצ'יו עם סינטה צרובה, מלח ים, ווסאבי ובלסמי מצומצם; אסאדו בתבלינים ברוטב בקר; קדירת ציידים עם בצלים, פטריות, יין אדום וקרם שורשים; והמבורגר קלאסי עם צ'יפס.

אטמוספרה, אשדוד (צילום: שירן כהן שי, יחסי ציבור)
צילום: שירן כהן שי, יחסי ציבור

רונג'אן

רונג'אן היא אחת המסעדות התאילנדיות הפופולריות ביותר בארץ, שהספיקה להיסגר ולהיפתח למרבה השמחה שוב. המסעדה הקטנה והצנועה עמוסה עד אפס מקום בסועדים כמעט בכל רגע נתון, ועל המטבח מופקדת אישה אחת בלבד, שעל שמה גם קרוי המקום. הרבה מאוד מנות טובות תמצאו ברונג'אן, שייתנו מענה היקפי לכל חשק תאילנדי שיתעורר אצלכם - מסלט פפאיה, דרך ספרינג רול ופאד תאי ועד, איך לא, קינוח הבננה לוטי המושחת והממכר.

פאד תאי, רונג'אן (צילום: גיל גוטקין)
פאד תאי, רונג'אן | צילום: גיל גוטקין

נמסטה

גם מי שאינו נמנה עם חובבי האוכל ההודי בוודאי מכיר את נמסטה, מסעדה הודית שהיא מהמוסדות המוכרים ביותר באשדוד. התפריט הרגיל של המסעדה הוא רחב במיוחד, וכולל מנות שחולשות על כל הקלאסיקות המוכרות של המטבח המקומי - מלחם הנאן הנהדר, דרך אורז ביריאני עם ירקות ומגוון סוגי תבשילים הודיים כמו פלאק פניר עם תרד וטופו ומשרום מטר עם פטריות ואפונה, ועד מנות איקוניות כמו צ'יקן טיקה מסלה וקבב סיקי בתיבול הודי.

נמסטה אשדוד (צילום: Funia - social groove, יחסי ציבור)
נמסטה אשדוד | צילום: Funia - social groove, יחסי ציבור

קאיפויה

מסעדה גיאורגית מומלצת. לכאן מגיעים לא רק כדי לאכול אלא גם כדי לשמוח עם בני העדה בשלל הופעות ואירועים גדולים שנערכים במקום. מבחינת התפריט, קאיפויה היא מסעדה חלבית כשרה כך שהדגש כאן הוא על הבצקים הגיאורגיים - חצ'פורי, אמרולי וחינקלי בביצוע נהדר - לצד סלטים גיאורגיים טובים, חמוצים גיאורגיים וכמובן מתוקים פחמימתיים כיפיים.

View this post on Instagram

A post shared by החצ'פוריה של קאיפוייה (@kayfuye_ashdod)

זה

זה התחילה בתור פאב הופעות חברתי והיום מדובר באחד המקומות האהובים באשדוד, במיוחד על הקרניבורים. מנת הדגל הייתה ועודנה ההמבורגר, ויש שפע וריאציות מושחתות שלו בתפריט. עוד מציעים כאן בשר לרציניים כמו פריים ריב ונקניקיות עם פיקנייה, ויש גם הברקות בתפריט "לא בורגר", כמו סלופי קובי, שזה קבב מפורק שנארז לכריך בתוך לחמניית המבורגר. אבל כאמור, לכאן באים בשביל ההמבורגרים המעולים, ועל הדרך גם בשביל הנוף והאווירה. תפסו את אחד השולחנות שבחוץ ותזכו לכמה רגעי נחת טעימים במיוחד מול הנוף של הים.

"זה" אשדוד (צילום: יובל אליאס | באדיבות המקום)
צילום: יובל אליאס | באדיבות המקום

פטרה

עוד מסעדה גיאורגית, שמשקיפה על חוף הקשתות המקסים בעיר ומציעה מבחר מנות מזרח אירופיות טובות כמו בליני במילוי בשר עם רוטב עגבניות; פלטת דגים מעושנים; איקרה ומרק בורשט רוסי - לצד הקלאסיקות הגיאורגיות הפחמימתיות כמו חצ'פורי אצ'רולי עם ביצת עין; אימרולי עם תערובת גבינות גיאורגיות; וחינקלי במילוי גבינות עם שמנת חמוצה, שום ועירית.

מסעדת פטרה אשדוד (צילום: אבי רוקח,  יחסי ציבור )
מסעדת פטרה אשדוד | צילום: אבי רוקח, יחסי ציבור

באדה בום

באדה בום תוספת את נישת המסעדה האיטלקית השמחה בעיר. היא שוכנת באזור החדש, אזור הסיטי, המטבח שלה פתוח ורואים בו טאבון ענק ועובדים שמעיפים באוויר בצקים של פיצה. התפריט רחוק מלהיות איטלקי קלאסי, אבל הוא מאוד מיוחד וכולל מנות דגים אפויים וטרטרים, פסטל ממולא במוצרלה, כרובית מטוגנת, פסטות עם שילובי תוספות עליזים ופיצות שהבצק שלהן מזכיר את הנפוליטני אבל מותאם לקהל הישראלי, שמעדיף לאכול את הפיצה ללא סכין ומזלג. האווירה במקום מגניבה ודינמית, יש מוזיקה רועשת, סוגים שונים של מקומות ישיבה נמוכים וגבוהים לחבר'ה או למשפחה, וגם חלון טייק אוויי למי שרוצה רק פיצה לדרך.

באדאבום (צילום: שירן כהן שי, יחסי ציבור)
באדה בום | צילום: שירן כהן שי, יחסי ציבור

פנינה פאי

מוסד אשדודי שזכה לאהדה גדולה במיוחד הודות לקרואסונים הממולאים שלו, שהציפו לתקופה את הרשת. עוד מציע המקום הוותיק קינוחי ויטרינה שווים לא פחות, עוגות פבלובה מפוארות וקינוחים קלאסיים כמו פאי לימון ועקיצת הדבורה.

פנינה פאי (צילום: שירן כהן שי)
צילום: שירן כהן שי

גמברינוס

גמברינוס ניצבת על הגבול שבין פאב עם אוכל למסעדה, והאווירה בה משוחררת בהתאם. מדובר במקום שמצד אחד לא לוקח את עצמו ברצינות יתרה, ואפשר לבוא אליו רק למשקה של סוף היום, ומצד שני מתייחס ברצינות גמורה למנות המוגשות בו. תמצאו כאן אפשרויות שהולכות מעולה עם בירה קרה כמו תפוחי אדמה ברוטב שמנת ופטריות, שרימפס בחמאה ושום, פורל בתנור, דגים מטוגנים, צלעות טלה וסטייק לבן.

קלמארי מטוגן, גמברינוס (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קלמארי מטוגן, גמברינוס | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

ואלה המסעדות הכי טובות בבאר שבע

בתיאבון!