אסף גרניט בלונדון (צילום: חשבון האינסטגרם של barbaryldn)
הוא בכל מקום. כאן הוא בברברי החדשה בלונדון | צילום: חשבון האינסטגרם של barbaryldn
לא משנה לאיזה כיוון תסתכלו, כנראה שאסף גרניט יהיה שם. אז נכון, גרניט הוא יותר אדם ופחות מסעדה קונקרטית, אבל מכיוון שלאחרונה הוא באמת בכל מקום לא באמת יכולנו להתעלם. אם זה בליין פיצות השף החדש בדומינו'ס, שעליו אנחנו שומעים בעיקר תשבחות, אם במסעדת ברברי החדשה בלונדון (אחותה של פאלומר), שמאז שסיפרנו לכם על הפתיחה שלה זכתה לאינסוף סיקורים ואם בקבוצת המסעדות שמפעיל השף בירושלים הכוללת את מחניודה, יודל'ה, טלביה, הסדנא ועוד בר יין בדרך. אה, וזה עוד בלי להזכיר את כל הפרסומות והקמפיינים שהשף מככב בהם. בקיצור, כולם מדברים על אסף גרניט. 

 


אלחנן אלדד שמואלי מאפייה לחם (צילום: אלדד שמואלי,  יחסי ציבור )
לחם באלחנן. מטריף את האזור | צילום: אלדד שמואלי, יחסי ציבור
כבר כשהתחיל השף אלדד שמואלי (אקס קלארו וצפון אברקסס בתל אביב) לעבוד על אלחנן החדשה, כולם סימנו את המקום כהבטחה. עכשיו, אחרי שהמקום נפתח רשמית ואנחנו שומעים עליו ללא הרף, אנחנו יודעים שלא התלהבנו סתם - שמואלי פתח כאן מאפייה שמבוססת על לחמים נהדרים שרוכשים לפי משקל, כמו מחמצת קלאסית מקמח לבן, מחמצת מקמח מלא ומחמצת עם אגוזים וקמח שיפון. מלבד הלחמים מציע שמואלי מאפים מושחתים כמו בוסטוק צרפתי קלאסי עם קרם שקדים, מאפה קווין אמאן, פריז ברסט וסטיקי באנז. בהמשך יתרחבו שעות הפעילות ויוצעו גם תפריט עשיר מבוסס לחם שנאפה במקום וקולקציית טארטים ומאפים מורחבת.

אלחנן. בכניסה לקיבוץ משמרות. 04-8838200. כשר ללא תעודה

 

ניטן תאי חלל המסעדה (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
תאילנד בגרסה מחודשת. ניטן תאי | צילום: עמית גירון, יחסי ציבור
על מסעדת ניטן תאי כבר שמענו דברים טובים ודברים פחות טובים. מה שהעלה אותה לכותרות בחודש האחרון היה השף שחף שבתאי, נציגות נוצצת במיוחד מחו"ל, שחבר לנעמי הורביץ, בעלת המסעדה, במטרה להתפתח לרשת בינלאומית. בינתיים מציע שבתאי תפריט חדש עם מנות כמו אנטרקוט מאניס - פטריות כמהין לבנות, מירין, סויה, חצילי מומו ובאיין-דה; טאם מא-לה-קו - פפאיה ירוקה, מנגו, פלפל צ'וקה, נענע, כפיר ליים, קשיו ורוטב אקאיה צ'אם; ומנת סאקה קאו רול עם עוף פחמים, ליצ'י, כבד אווז, כוסברה תאילנדית וויניגרט שזיף הדרים. כניסתו של שבתאי מצטרפת לפתיחת מקום חדש ומסקרן כאן בישראל: בית מאפה בסגנון אסייתי עם השף קונדיטורית סאני דרעי בשם בק דור ביי סאני, שייפתח ממש בקרוב. אנחנו כבר מתים מסקרנות.

ניטן תאי (Nithan Thai) ובק דור ביי סאני, הארבעה 21 תל אביב. 03-5600555. לא כשר

 

OCD בראנץ' (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
הנה טעימה מהבארנץ' של OCD | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
כשרז רהב פתח את מסעדת OCD ביפו, הדעות היו חלוקות - היו כאלה שראו בארוחת הערב בת תשע המנות אקט טרחני, ואחרים שהתלהבו מהגישה הקפדנית. כך או כך, סביב ארוחת הבראנץ' החדשה שהשיק רהב לפני כשבועיים קיימת אך ורק התלהבות היסטרית (נסו להזמין כאן מקום ותבינו). מדובר בתפריט טעימות בן שש מנות מתחלפות, שמוגש בימי שישי אחת לחודש במחיר של 150 שקלים לסועד. בין המנות: פנקייקים בסגנון רוסי עם המבורגר, ביצה עלומה, צ'אטני סלק ורוטב דמי גלאס; לחמניית שרימפס עם פונדו סלרי ואיולי חרדל; וקינוח קרם רוויון עם ריבת משמש ויסמין, גרנולה מלוחה, פרפה דבש ואבקת פטל. 

 OCD. תרצה 17, מתחם נגה. תל אביב-יפו. 03-5566774. לא כשר

עוד באוכל טוב:

פי פי אוכל אסיאתי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מאז שהכרנו אותה, כולם מדברים עליה. פיפיז | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
אחרי שסיפרנו לכם כאן על מסעדת פיפי'ז האסייתית, הדיבור על המקום רק הלך והתגבר. מדובר במסעדה קטנטונת ואינטימית שמציעה תפריט אסייתי זול ונגיש מאוד, באווירה נעימה וצעירה (שאופיינית למרבית המקומות הכיפיים שנפתחו בשוק לוינסקי בשנים האחרונות). המנות פה נעות בין פשטות לנועזות, ואפשר למצוא ביניהן מרק טום יאם חריף עם אורז (35 שקלים); סלט אבטיח כבוש במרינדה אסייתית עם נייר אורז מפורק, עלים טריים, בצל מטוגן ובוטנים (32 שקלים); ומנת פועלים סינית - עוף, בקר או טופו על אורז עם ביצת עין, ירוקים וקשיו (43 שקלים). בואו עם סבלנות כי כמות הכסאות מצומצמת והתור ארוך. 

פיפי'ז. זבולון 5, תל אביב. 03-7513047. לא כשר

 

Gravlax and schmear. גרוודלקס סלמון, בוראטה, שמן שמיר, צלפים...

A photo posted by Nimrod Rod Norman (@nimrodnorman) on


כמו תמיד, אנחנו יודעים שגם בכתבה הזאת תשטפו אותנו בטוקבקים על כך שהתמקדנו בתל אביב. אז תנו לנו להגיד לכם, טוקבקיסטים יקרים, שהמבקרים הקשוחים ביותר שלנו הם אנחנו בעצמנו. בכל רשימה שאנחנו עורכים אין שמחים מאתנו להכניס כמה שיותר מסעדות מחוץ לתל אביב, אבל אי אפשר להתחמק מהעובדה שרוב המסעדות נמצאות (לפחות כרגע) בתל אביב. יוצאת הדופן ברשימה הזו היא אנה, מסעדה חדשה וכשרה בירושלים, שהצליחה לעורר גלים עוד בטרם נפתחה רשמית. המסעדה היפה הזאת נמצאת בבית אנה טיכו, וגם נקראת על שמה. על האוכל כאן אמון מושיקו גמליאלי ממסעדת מונא הירושלמית המצוינת, ולכל זה תוסיפו נגישות לכולם בדמות כשרות חלבית, מחירים סבירים ומנות מטריפות כמו ריזוטו כרישה, דלעת ופקורינו (66 שקלים); פיצה נפוליטנה (54 שקלים); ורביולי תרד וריקוטה ברוטב צלפים ועגבניות לחות (60 שקלים). בקיצור, לנו זה נשמע כמו סיבה נהדרת לבירה בבירה.

אנה (Anna). בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים. 02-5434144. כשר חלבי

 

שיפודי אירופה take1

A photo posted by sharon Cohen chef (@sharoncohen27) on


הנה מתכון בדוק להצלחה: קחו את השף שרון כהן, שאחראי על להיטים כמו מסעדת שילה המוערכת, קפה אירופה הסקסי ופלורנטין האוס החדשה, הוסיפו מרפסת עצומה שפונה לשדרות רוטשילד וגישה כל ישראלית של אוכל שמתמקד בשיפודים עם הומאז' לשנות ה-70' - ותקבלו מקום יותר לוהט מלוהט. שיפודי אירופה החדשה נפתחה להרצה רק בשבוע שעבר והיא כבר הומה אדם. התפריט כולל המון סוגים של שיפודים, כמו פרגית בחלב קוקוס, פלפל חריף ואננס; כבדי עוף בתבליני תימן; ואפילו שיפוד של קוקי סאן ז'אק. באותו הקומפלקס ממש יפתחו כאן בקרוב גם גלידרייה בשם גלידה אירופה שתספק את הקרייב למתוק. בול פגיעה.

שיפודי אירופה. רוטשילד 9 ב', תל אביב. 03-6565692. לא כשר

 

שיפוד סלמון (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
תנו לנו שיפודים. רעמסס | צילום: עודד קרני, mako אוכל
המקום הראשון של החודש שעבר נשאר בפסגת הרשימה ומככב עכשיו במקום השלישי שלנו. רעמסס ההיפסטרית מבססת את מעמדה כאחד מברי האוכל הלוהטים והנכונים ביותר לקיץ הקרוב במרכז הארץ. התפריט של השף אלי שטיין עשה רושם אפילו על מבקר המסעדות הקשה להרשמה שלנו, ובניגוד אליו, אנחנו ממשיכים לאהוב את הווייב המשוחרר והלא רשמי של המקום. אם תגיעו מוקדם תגלו שגם לא עמוס במיוחד. בגזרת האוכל: שיפודים, דגים מטוגנים, ירקות מטופלים היטב וקוקטיילים סופר כיפיים.   

רעמסס. הגימנסיה העברית 7, השוק היווני יפו. 03-6810628. לא כשר

 

ויטרינה לילנבלום המבורגר צמחוני (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
בואו נדבר על המבורגרים. ויטרינה החדשה בלילנבלום | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל
לפני חודש הוזכרה מסעדת ויטרינה לילנבלום החדשה ברשימה זו ממש, ובדיוק באותו המקום. הסיבה שהיא הצליחה לשמור על המקום השני היא התור האינסופי שיש כאן בכל ערב מחדש. התור הזה, חברים, הוא ההגדרה המדויקת למילה להיט. תוך שניות מרגע הפתיחה של הסניף החדש והיפה נוצר התור, ומאז הוא לא נרגע לרגע. לשמחתנו אנחנו יודעים בדיוק מה עומד מאחוריו: המבורגר מהטובים שיש לישראל להציע, מחיר סביר, קינוחים כיפיים ועיצוב ורדרד-ירוק ומהפנט. אתם עוד כאן?

ויטרינה. לילינבלום 40, תל אביב. 03-6164118. לא כשר

 

עידו פיינר גאריג (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
עידו פיינר בגריג. לא משחק משחקים | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
ביום שבו נפתחה מסעדת גריג לא מעט אנשים הרימו גבה. הרי המאפיינים של המקום הזה מנוגדים לכאורה לכל מה שנחשב היום טרנדי בסצנת המסעדנות המקומית. זה מתחיל באוכל של השף עידו פיינר, שמתמקד בגישה אירופית קלאסית לעומת הים תיכוניות שהתרגלנו לראות בכל מקום, ונגמר בעיצוב הפשוט והמואר, שסותר את החושך הדומיננטי שאליו התרגלנו במרבית מסעדות ישראל. אבל תנו לנו לבשר לכם שמדובר באופן חד משמעי באחת המסעדות היותר מוצלחות שנפתחו כאן בתקופה האחרונה, עם תפריט מקורי שסוף סוף מהווה משב רוח רענן בין אינספור התפריטים שנראים כאילו הם משכפלים את עצמם, ותפריט יין מצוין במחירים סבירים. המינוס היחידי: כנראה לא תצליחו להזמין כאן מקום בניסיון הראשון שלכם, כי מספר המקומות קטן יחסית וההייפ גדול.

גריג. אחד העם 15, תל אביב. 03-9030677. לא כשר     

>> ככה נראתה הרשימה של יוני
>> לכל חדשות האוכל