בין קיבוץ עברון שבכניסה לנהריה לבין אתר התיירות ראש הנקרה שמסיים את קו החוף של מדינת ישראל עובר מסלול קולינרי שיפתיע מאוד את הפודיז. יש כאן את כל מה שאוהב מושבע של אוכל טוב מחפש במסעותיו, מקרואסונים מטורפים ועד שניצל שמכינים על פי אותו המתכון בדיוק כבר 80 שנה. בימים אלה נהריה מככבת חזק בתודעה שלנו בעקבות הדרמה "השוטרים" (שני בקשת 12), שנכתבה בהשראת אירועים אמיתיים שהתרחשו בעיר, וזה בדיוק הזמן לבדוק מה יש לה להציע. מזדמנים לנהריה? אלה המקומות המומלצים לאכול בהם (בינתיים רק במשלוח או טייק אוויי, אבל היי, למדנו לא לזלזל גם בזה).

סנדוויץ' בר דניאל

אם הגעתם לנהריה וחשקה נפשכם בשניצל טו גו, סנדוויץ' בר דניאל הוא המקום לעצור בו. מכינים כאן בגטים ענקיים עם שניצל קריספי ומיליון ממרחים ותוספות, שממתינים ללקוחות בתצוגה מצוחצחת, וישנה גם המנה האופנתית יותר - לחמניות חלה מתקתקות עם שניצל וחברים. המקום הזה קיים כבר מעל עשרים שנה וכל עוד לא אכלתם בו, לא באמת חוויתם את נהריה.

הגעתון 19 נהריה, 04-9510606, כשר

סנדוויץ' בר דניאל, נהריה (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
סנדוויץ' בר דניאל, נהריה | צילום: לין לוי, אוכל טוב

פינגווין

אם אתם בעניין של מוסדות ותיקים, או לחלופין מחפשים משלוח טוב או טייק אוויי עם תעודת אחריות, סורו לפינגווין - המסעדה הכי ותיקה בארץ, שפתחה את שעריה אי שם ב-1940. היום כבר מנהל את המקום הדור הרביעי, אבל מנת הדגל היא אותה המנה כבר 80 שנה - השניצל. ובפינגווין זה לא סתם שניצל, אלא שניצל אימתני בגודל של צלחת ענקית שיכול להגיע רק עם פלח לימון או בתוספת של רוטב גולאש שיזכיר לכם נשכחות. חוץ מהשניצל יש בתפריט פיצות, שטרודל וינאי אמיתי, פיש אנד צ'יפס ומנות בראנץ' שיכולות להגיע יחד עם קוקטיילים עדכניים בבקבוקים.

הגעתון 31 נהריה, 04-9928855, לא כשר

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by מסעדת פינגוין (@penguin_1940)

פיצה דונטלה

הפיצרייה של חן גושן ואבירם מרגי ממוקמת במרכז הרחוב הראשי של נהריה, ושום דבר במראה שלה אינו מרמז שכאן תוכלו לאכול את הפיצה הכי טובה בעיר - עם בצק דק שעשוי מקמח דורום איטלקי ומוצרלה טרייה שעוטפת רוטב עגבניות. פיצה דונטלה קיימת מעל עשור ויש לה כבר שלושה סניפים נוספים, אבל הכול התחיל כאן, במקום הצנוע והפשוט הזה ברחוב הגעתון.

פיצה דונטלה, נהריה. קלצונה מתוק (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
פיצה דונטלה, נהריה. קלצונה מתוק | צילום: לין לוי, אוכל טוב

בין המנות: פיצות קלאסיות כמו נפוליטנה ומרגריטה, וגם פיצה בשם דונטלה עם רוטב פסטו בשוליים ועגבניות מיובשות. חוץ מהפיצות מכינים במקום גם קלצונה מתוק במילוי שוקולד ואגוזים מסוכרים, שאנחנו ממליצים לא לוותר עליו כי הוא בהחלט יספק לכם כמה רגעי עונג בלתי צפויים.

הגעתון 36 נהריה, 04-9920011, כשר

חמסיקה

חמסיקה היא חומוסייה קטנה הממוקמת במרכז העיר, צעדים ספורים מהרחוב הראשי. החומוס שמכין אלי הרוש, הבעלים, הוא חלק וקרמי במיוחד, וגם קליל יחסית בהיעדר תיבול דומיננטי. את החומוס כאן מגישים עם טחינה אתיופית "שיבה" ושמן זית של משק אחיה, שמשדרגים פלאים את המנה.

 

חמסיקה, נהריה (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
חמסיקה, נהריה | צילום: לין לוי, אוכל טוב

מנת הדגל בחמסיקה היא חומוס סביח - צלחת חומוס עם חציל מטוגן, ביצה קשה, עגבנייה, טחינה, שמן זית, עמבה, מיץ לימון ופטרוזיליה. יחד עם פיתות, חמוצים, בצל טרי וכמה כדורי פלאפל ירוק, המנה הזו תסגור לכם את הפינה נהדר עד סוף היום.

סמטת גולומב 19 נהריה, 04-6337112‏, כשר

בפיתה, נהריה (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
בפיתה, נהריה | צילום: לין לוי, אוכל טוב

בפיתה

מזנון פיתות שמח, עם פיתות שממולאות בנדיבות בבשרים שיורדים מהפלנצ'ה. התפריט מציע פיתות עם שווארמה אסאדו, פרגית, המבורגר, מעורב או קבב, בליווי תוספות וממרחים ומלמעלה צ'יפס בטטה, שהוא בגדר חובה. אפשר לשבת עם הפיתה הזאת במדרחוב ואפשר לקחת אותה בטייק אוויי בתוך קופסה. כך או כך, אנחנו ממליצים לא לוותר על הקינוח "פיתה על הגז עם בננות ושוקולד", וגם על איזה צ'ייסר או לימונערק לדרך (בתנאי שאתם לא נוהגים, כמובן).

הגעתון 19 נהריה, 04-9525040, כשר 

תושה בייקרי (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
תושה בייקרי | צילום: לין לוי, אוכל טוב

תושה בייקרי

האמת היא שהשם "בייקרי" עושה עוול עם המקום הזה, שהוא הרבה יותר מרק בייקרי. מדובר בחלל קטן עם מרפסת גדולה בלב קיבוץ ראש הנקרה, שתמצאו בו מאפים שפורצים את גבולות הדמיון. את המקום פתחו שני חברים, שחף אברהם ותומר סויסה, עוד לפני שמלאו להם 30, והיום מדובר באחד מבתי האוכל האהובים באזור. המדפים כאן מלאים בעוגיות וגריסיני ממכר, ובוויטרינה תמצאו עוגות אישיות יפהפיות - אבל האטרקציה הכי גדולה של תושה בייקרי היא לדעתנו בכלל המאפים מבצק עלים.

המבחר כולל מאפה פולנטה עם פטריות, קרואסון עם מטבוחה, מאפה עם פטריות שמבושלות בציר פטריות ועוד רבים אחרים. בגזרת המתוקים כדאי לא לפספס את קינוח הפררו רושה עם קקאו שחור, מאפה הבסבוסה שמרוח בטחינה גולמית וצנוברים והקרואסון במילוי קולי פטל. יש במקום גם כריכים נהדרים, ובימי חמישי מתקיימות כאן ארוחות שבעלי המקום מכנים "משחק עם ירקות".

קיבוץ ראש הנקרה, 050-4712761, כשר חלבי

תושה בייקרי. כריך (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
תושה בייקרי. כריך | צילום: לין לוי, אוכל טוב

קורון פטיסרי

בלב קיבוץ עברון שבכניסה הדרומית לנהריה נמצאת פנינת פחמימות מעולה של עטר כהן טורנוא, בוגרת בית הספר בישולים שעשתה סטאז' בפריז ובארץ עבדה אצל השפים הכי נחשבים. כמו בתושה, גם כאן יש ויטרינה מטורפת עם כריכים בתוך קרואסונים ענקיים, וגם כריכים בתוך לחם קסטן ומאפי בוקר עם פירות. כדאי מאוד לטעום את קרואסון הג'נדויה עם שוקולד ולרונה ואת הקרואסון עם גנאש שוקולד חלב וארל גריי.

קורון פטיסרי  (צילום: לין לוי, אוכל טוב)
קורון פטיסרי | צילום: לין לוי, אוכל טוב

לצד אלו נחים להם מאפי אגסים וקרם שקדים ועוגיות משוקולד לבן, בוטנים קלויים ופרלינה בוטנים. ההיצע כמובן משתנה כל הזמן, ותמיד יש דברים חדשים. מלבד המאפים שבוויטרינה יש גם עוגות בחושות עם שילובים מיוחדים, קישים ועוגות שמרים.

קיבוץ עברון, 04-9857787‏, לא כשר

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by לחם טנא (@lechemtenne)

לחם טנא

אם בבצקים עסקינן, כדאי שתכירו גם את מאפיית לחם טנא הממוקמת בקיבוץ גשר הזיו שבין נהריה לכפר ראש הנקרה. מדובר במאפייה כפרית עם חצר יפה, שמאוד מומלץ לעצור בה להצטיידות בלחמי מחמצת, חלות ולחמים מיוחדים כמו לחם פולנטה ולחם גרידת לימון, שמן זית ומלח אטלנטי. עוד מציעים כאן מאפי בוקר, סקונס וסטיקי באנס. בימים של שגרה אפשר גם לקנות במקום ברוסקטות עם שלל תוספות ולשבת לאכול אותן בחוץ, בלב החורשה הפסטורלית. שרק יגיעו כבר ימים של שגרה.

קיבוץ גשר הזיו, 052-6639913‏, לא כשר

בתיאבון!