עד לפני מספר שנים שררו בארץ חוקים בלתי כתובים, שכל ישראלי הכיר: יש כמה מקומות שלא תמצאו בהם כמעט אף פעם אוכל ראוי באמת. המקומות הללו כללו מסעדות של בתי מלון, בארים אפלוליים שיודעים להגיש צ'יפס מהפריזר ותו לא ומסעדות בחוף הים שקיימו היטב את הסלוגן דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. מקסימום צלחת של אבטיח ובולגרית.

אבל צעד צעד, הצליחו השפים המקומיים לפרק את המיתוסים הללו אחד אחד: בשלוש השנים האחרונות מסעדות טובות בבתי מלון הפכו לאחד הטרנדים הבולטים בארץ. כל שף נחשב עשה דיל עם מלון נחשב לא פחות ויחד יוצאים השניים לדרך נוצצת וארוכה. בשנה וחצי האחרונות, אותו הסיפור תקף גם לגביי הבארים הקולינריים. לא מעט מקומות שמגישים אלכוהול מצוין מלווה באוכל קטן ושווה, עם נגיעה של שף, נפתחו בכל הארץ.

כעת, כך נראה, הגענו לתחילתו של הטרנד המבורך הבא: מסעדות חוף ראויות. שפים נחשבים כבר לא רואים בחול ברגליים משהו לא מכובד, ואנחנו יכולים להרוויח סוף סוף ביס שווה עם מבט אל הגלים. אז החלטנו לקחת על עצמינו את משימת מיפוי הנקודות המומלצות של מסעדות ים ברחבי הארץ, וכבר כמה שבועות שאנחנו עובדים על הכתבה הזאת - חופים, אוכל ומה שביניהם.

סלט מוברשם עכו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
חדש בחוף ימה של עכו. מוברשם | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

על קו המים

מוברשם חוף ארגמן, עכו
יש בעכו לא מעט מסעדות שסוד כוחן הוא הנוף המטריף לים. אל מרסא החביבה ואל באבור ים הן דוגמאות לשתיים מהן. אבל הפעם בחרנו דווא במסעדה חדשה ששוכנת ממש בקו הראשון למים: מסעדת מוברשם חוף ארגמן החדשה, שהיא חלק משורת מסעדות תחת אותו השם שפועלות בעכו כבר 40 שנה. ניתן למצוא כאן ארוחות בוקר, צהריים וערב עם נגיעות של המטבח הערבי והמטבח האירופאי המודרני.

טועמים: ארוחת בוקר עכואית ובה חומוס עם גרגרים ושמן זית, ביצה, פפריקה, פטרוזיליה, סלט ירקות, מיץ וקפה או תה (32 שקלים), סלט חלומי עם פיסטוקים (38 שקלים), ניוקי סלמון ושרימפס (69 שקלים), קציצות דג בטחינה (99 שקלים) ומנת צוואר טלה זוגית במילוי של אורז, צנוברים וכבש (220 שקלים).

מוברשם חוף הארגמן עכו. יהונתן החשמונאי, עכו. 04-6999066

חריימה מוברשם עכו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
חריימה גרסת מוברשם | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור


טופ סי TOPSEA , תל אביב
אי אפשר להתווכח עם העובדה שחוף הים התל אביבי הוא אחד המוקדים החמים בישראל, במיוחד כשמתחיל להתחמם. הטופ סי שוכן באחת הנקודות הרותחות ביותר, ממש מתחת לחוף הילטון. השנה הם התחמשו בשף יהונתן בורוביץ' (אקס קפה 48), לצורך בניית תפריט מצוין במחירים משתלמים.

טועמים: בין המנות כאן תמצאו הרינג עם בצל סגול כבוש ושמנת (36 שקלים), מנה ראשונה של סלק וגבינת עזים (36 שקלים), סלט קיסר עם לבבות חסה, נתחי עוף צלוי, בצל סגול, קרוטונים וויניגרט אנשובי (57 שקלים), מנת שניצבורגר - שניצל בלחמנייה עם מיונז, חרדל, חסה ועגבנייה (67 שקלים) ודג דניס שלם צלוי עם ירקות צלויים, סלסת עשבים, תפוחי אדמה מטוגנים וסלט ישראלי קטן (109 שקלים).

טופ סי. הירקון 241, תל אביב, למרגלות מלון הילטון. 054-7996687

טופ סי חוף (צילום: ברוך בן יצחק,  יחסי ציבור )
חוף ואוכל של יונתן בורוביץ'. טופ סי | צילום: ברוך בן יצחק, יחסי ציבור



מציצים, תל אביב
המסעדן הראל בלו (סיטארה, ברנז'ה) ואיש חיי הלילה רונן מיילי פתחו בשבועות האחרונים להרצה  את מסעדת החוף החדשה שלהם, מציצים, בחוף מציצים התל אביבי הנוסטלגי. כל אחד מהם מביא את התחום בו הוא מצטיין במטרה ליצור מקום בילוי ימי אולטימטיבי, עם תפריט שכל אחד יוכל למצוא את בו עצמו, המון אלכוהול ואווירה טובה.

טועמים: תמצאו כאן ארוחות בוקר (39-59 שקלים), מנות נוסטלגיות כמו בייגל טוסטים למיניהם (49 שקלים), מנות פירות ים כמו קלמרי מטוגן עם איולי תמרהינדי חמצמץ ואיולי צ'ילי (69 שקלים), פופקורן שרימפס עם איולי אריסה (59 שקלים), קציצות סרטנים ושרימפס עם גוואקמולי (82 שקלים) ודניס אפוי בתנור על ירקות צלויים (120 שקלים).

מציצים. חבקוק הנביא 1, תל אביב. 03-711-8181

טופ סי הרינג (צילום: ברוך בן יצחק,  יחסי ציבור )
הרינג בטופ סי. מול הגלים | צילום: ברוך בן יצחק, יחסי ציבור

פטרה, אשדוד
אשדוד היא עיר ים קלאסית, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, וככזאת - יש בה אי אילו מוסדות ששוכנים אל מול הים. הפעם, החלטנו להמליץ דווקא על הצד הגרוזיני של העניינים, מסעדת פטרה, שמציעה תפריט גרוזיני של השף סימו בן חובל שמתבסס על מנות אירופאיות קלאסיות לצד כאלה מהמטבח הגרוזיני המסורתי. וזה אומר הרבה בצק, אבל גם הרבה בשרים ופירות ים.

טועמים: בתפריט של פטרה תמצאו אימרולי - בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי גבינות גיאורגיות ותרד הנאפה בתנור אבן (69 שקלים), חליה ורומי - תבשיל גיאורגי ובו קוביות בקר, תמר הינדי ובצלים על פולנטה של תירס (79 שקלים), לוקוס אפוי בתנור עם ירקות שורש ומרווה (129 שקלים) ומנת צ'יבורקי - בשר טחון ותבלינים גיאורגיים (52 שקלים).

פטרה. מפקורה 1, אשדוד. 08-8651610

אין תמונה
פותחים שולחן במציצים

מאנטה ריי, תל אביב
מאנטה ריי היא אחת ממסעדות החוף המוכרות ביותר בישראל. בכל פעם שמגיע ארצה תייר, אנחנו מפנים אותו דווקא לשם, לספוג את ניחוחות החול, להשקיף מהמרפסת הנהדרת על הגלים ולאכול ארוחת בוקר מהמצוינות בתל אביב. המסעדנית עופרה גנור ובעלה אבי גנור עושים כאן עבודה נהדרת, כבר שנים. לא בא לכם על מסעדה מפונפנת? לצד מאנטה ריי שוכן קיוסק עלמה ביץ', אף הוא של המסעדה. שם הרבה יותר נוח בבגד ים וכפכפים.

טועמים: במאנטה ריי תמצאו ארוחות בוקר ובהן למשל אומלט כרישה עם פרמזן ובזיליקום (44 שקלים), ביצים עלומות על סלט רוקט, טוסט ועגבניות שרי (44 שקלים), פנקייקים עם קונפי תפוחים, מייפל וקרם פרש (44 שקלים) ושלל מאזטים כיפיים (10-24 שקלים). יש כאן גם ארוחות צהריים וערב כיפיות לא פחות ומנות כמו פילה לברק עם ניוקי וחצילים (129 שקלים), או קלמרי צרוב על הפלאנצ'ה עם עגבניות שרי (82 שקלים).

מאנטה ריי. יחזקל קויפמן 703, תל אביב. 03-5174773

אין תמונה
יש במה לבהות. המסעדה החדשה במציצים


קלמה, אשדוד
יש משהו מאוד מרגיע בלשבת ולהאזין לגלים, בטח בזמן שאוכלים ושותים. בקלמה האשדודית הולכים עם האווירה הרגועה עד הסוף, משם המסעדה ועד הגישה המשוחררת שלא לוקחת את עצמה ברצינות יתרה. יש כאן ארוחות בוקר, צהריים וערב, אבל גם אם רוצים רק קפה בזמן שאתם נרגעים מול הים זה בהחלט בסדר. 

טועמים: ארוחות בוקר כמו פרנץ' טוסט עם פירות, מייפל וקצפת (39 שקלים), ארוחת בוקר מרוקאית עם שקשוקה חריפה, סלט קצוץ, לחם וממרח טחינה ועגבניות (53 שקלים) ומנות רציניות יותר כמו פיש אנד צ'יפס עם אריסה (65 שקלים), ברבוניות מטוגנות (89 שקלים) וכריך רוסטביף וחרדל בג'בטה (55 שקלים).

קלמה. חוף לידו, אשדוד. 08-8667239. כשר

מסעדת פטרה אשדוד (צילום: אבי רוקח,  יחסי ציבור )
ארוחת בוקר גרסת פטרה. אשדוד | צילום: אבי רוקח, יחסי ציבור



קסיס, יפו
המסעדה היפה של איילת וניר פרי מצליחה להקסים בכל פעם שעוברים בסמוך לה, אבל איכשהו נותרת תמיד מתחת לרדאר, וזאת למרות החן הרב של המקום, האוכל המצוין והניסיון הרב של העומדים מאחוריו: בעלי קייטרינג מנוסים שהצליחו להפיק לעצמם חתיכת קריירה בקליפורניה, ושבו ליפו לפני מספר שנים כדי לפתוח את המסעדה.

טועמים: מגישים כאן ארוחות בוקר, צהריים וערב עם מנות כמו קלמרי פריך (54 שקלים), דג על הגריל ברוטב ים תיכוני (126 שקלים), מולים בחלב קוקוס וצ'ילי (92 שקלים), שרימפס עם ארטישוק וקרם ג'ינג'ר (98 שקלים) ומעורב של דגי ים מיפו עם צזיקי, סחוג וסלט צנון וכוסברה (98 שקלים).

קסיס. חוף גבעת העלייה, יפו. 03-5753745

מסעדת פטרה (צילום: אבי רוקח,  יחסי ציבור )
אוכל גרוזיני מול הים. פטרה | צילום: אבי רוקח, יחסי ציבור



החוף של מוש, אילת
אי אפשר לקרוא לחוף של מוש ממש מסעדה, אבל גם אי אפשר להתעלם מפיסת הקסם הזאת כשכותבים על מקומות מומלצים על חוף הים לאכול ולבלות בהם. המקום, שנקרא על שם וגם שייך בחלקו לזמר מוש בן ארי, הוא בראש ובראשונה מקום יפיפה ומרגיע. האוכל שמוגש כאן הוא צמחוני, פשוט שבפשוטים, אבל מצוין. כל מה שצריך לבילוי חוף ים מושלם.

טועמים: בכל הפרמטרים החוף של מוש מזכיר יותר מסעדות זולה בסיני מאשר מסעדות קלאסיות כמו שאנחנו רגילים. בין המנות כאן תמצאו קרפצ'יו סלק עם גבינת פטה, ובצל ירוק; חומוס ועליו סביח מפורק - חציל מטוגן, ביצה קשה, רסק עגבניות וסחוג; גרנולה עם פירות טריים; ארוחת בוקר ישראלית עם חביתה לבחירה, סלט ירקות ומבחר מאזטים קטנים; כריכים קלילים; סלטים; וכן שלל שייקים על בסיס פירות. המחירים כאן שומרים על צניעות ונעים בין 20-60 שקלים למנה משביעה במיוחד.

החוף של מוש. דרך מצרים (בסמוך לחוף דקל), אילת. 052-7375566

אין תמונה
מהמסעדות המוכרות על רצועת החוף. מנטה ריי



ים 7, הרצליה
המסעדה, שפועלת במתחם מלון דן אכדיה בהרצליה, עברה בחודשים האחרונים חתיכת שיפוץ מאסיבי. לצד השדרוג הקוסמטי הרציני, התחמשו כאן גם בתפריט חדש ומרענן וגם בשף חדש שמייעץ למקום: אסף זילברשטיין. זילברשטיין, בגיבוי השף בפועל יורי סנצ'וק, שינה כאן לחלוטין את התפריט, הוסיף המון צבע והמון מנות ביניים אסייתיות שכיף לחלוק, אבל השאיר את הנוף המטמטם של הים במקומו. איזה כיף.

טועמים: בתפריט תמצאו סלט פירות ים תאילנדי עם שרימפס וקלמרי על אטריות שעועית, עגבניות שרי, פפאיה, מלפפון, נבטים ברוטב דגים, לימון וצ'ילי (62 שקלים), סלמון כבוש וקרם פרש עם צלפים, קרוסטיני ושמן זית (56 שקלים), פילה מוסר ים וריזוטו עגבניות עם חמאה ופרמזן (123 שקלים) ופילה סלמון בקראסט עם תפוח אדמה צלוי, סלק אפוי ויוגורט (98 שקלים).

ים 7. רמת ים 122, הרצליה. 09-9566950

מוש בן ארי חוף ים אילת (צילום: חדשות 2)
פתח גם מסעדה צמחונית בחוף. החוף של מוש בן ארי באילת | צילום: חדשות 2



ויסטה, אשקלון
מסעדת חוף שמגדירה את עצמה גם כמסעדת שף כשרה היא עוף די נדיר, אבל כזאת היא מסעדת ויסטה בחוף דלילה. בשלוש השנים בהן היא פועלת, היא בהחלט מצליחה להביא רוח חדשה לעיר, עם נוף מסחרר ואווירה נעימה.

טועמים: בתפריט של ויסטה תמצאו את כל החשודים המידיים: קרפצ'יו, המבורגר ואפילו שניצלונים לילדים, אבל יש כאן גם יציאות מעניינות יותר כמו לברק שלם על שעועית ירוקה וזוקיני בצ'ימיצ'ורי ופלפלים (94 שקלים), צלעות טלה בגריל עם שומר מקורמל וקרם ירקות שורש (119 שקלים) וברבוניות בפנקו על סלסת עגבניות ואיולי (49 שקלים).

ויסטה. חוף דלילה, אשקלון. 08-6441444

החוף של מוש בן ארי אילת
הכי בשאנטי. החוף של מוש



החבית, חיפה
אי אפשר להגיד שמסעדת החבית היא מסעדה חדשנית במיוחד, אבל למה מסעדת חוף צריכה לחדש, במיוחד כשעושים בה את מה שיודעים כל כך טוב? היא לא. בחבית יודעים את זה ומציעים את המומחיות של הבית: שפע של דגים ופירות ים, בירה ונוף היסטרי לגלים. הדיל הוא סטנדרטי: בוחרים מנה עיקרית ואיתה מקבלים סלטים ותוספת לבחירה.

טועמים: טבעות בצל וצ'יפס (24 שקלים), פיש אנד צ'יפס (57 שקלים), סלט בלקני (49 שקלים), לברק על הגריל (89 שקלים), מיקס פירות ים (82 שקלים) ושרימפס מטוגן (82 שקלים). אין דרך טובה יותר לסגור בילוי בים מאשר האוכל הזה, במיוחד כשהמנות נדיבות מאוד והמחירים סבירים.

החבית. חוף דדו, חיפה. 04-8522215

ים 7 הרצליה דג (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
שיפצו והשתדרגו. ים 7 בהרצליה | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור



פורטונה דל מאר, תל אביב
בניגוד למרבית המסעדות בכתבה, הנוף הנחזה מפורטונה דל מאר הוא פחות נוף קלאסי של חול, ויותר נוף שכולל סירות מפרש, יאכטות חלומיות ובאופן כללי כל מה שמאפיין את המרינה. אבל מי אנחנו שנחליט איזה סוג של נוף ים עדיף? בעינינו כולם נהדרים, בייחוד עם כוס יין ביד וארוחה טובה בצלחת.

טועמים: התפריט כאן עמוס באפשרויות מפתות: ארוחות בוקר עשירות כמו ביצי עין עם בייקון (64 שקלים), צלחת טאפאסים עם איקרה, מטיאס, לקרדה תורכית ופילה אנשובי (74 שקלים), סלט קיסר קלאסי עם תערובת חסה, בצל, עגבניות שרי, קרוטונים, ביצה, פרמזן וחזה עוף (58 שקלים), קלמרי מטוגן עם איולי שום (68 שקלים) ושרימפס קריסטל צרוב על הגריל (80 שקלים).

פורטונה דל מאר. אליעזר פרי 14, תל אביב. 053-8094734

ים 7 הרצליה סלט תאילנדי (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
תפריט חדש עם נגיעות אסיאתיות. ים 7 | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור



המפלט האחרון, אילת
המפלט האחרון היא ככל הנראה המסעדה המוכרת ביותר באילת. מי לא שמע על מוסד הדגים ופירות הים הזה, שפועל מאז אמצע שנות השבעים ולא מפסיק להיות הלהיט שהוא? גם היום, שכשמחפשים דגים ופירות ים באילת, יודעים שמדובר בתחנת חובה. התפריט מציע משהו לכל אחד, והמחירים הגיוניים.

טועמים: המפלט האחרון הוא מוסד של דגים ופירות ים וככזה ניתן למצוא בו את כל מה שהים מוליד. מולים ביין וירקות; איקרה; הרינג; קרפצ'יו לוקוס; שרימפס וקלמרי על אורז; מרק דגים; סטייק לוקוס; לברק על הגריל בחמאה ושום ועוד ועוד. המחירים נעים בין 30-50 שקלים לראשונה, ועד כ-100 שקלים למנה עיקרית.

המפלט האחרון. חוף אלמוג, אילת. 08-6372437

מסעדת ויסטה (צילום: אדי ישראל,  יחסי ציבור )
מסעדת החוף של אשקלון. ויסטה | צילום: אדי ישראל, יחסי ציבור



על המים, הרצליה
אחת מהמסעדות המוכרות ביותר בהרצליה, ובהחלט אחד מהמוסדות עם הנוף היפה ביותר בישראל (עשו לעצמכם טובה, נסו להזמין מקום בשקיעה וליהנות מכל מה שקורה על הים בשעה הזאת עם כוס משקה). ואם אוכל מגניב ואלכוהול כיפי זה לא מספיק, יש כאן גם תפריט סושי מעולה שמלווה את המקום שנים ומזוהה עמו.

טועמים: תמצאו כאן שרימפס קריסטל עם ביסק סרטנים עם חלב קוקוס ובזיליקום (74 שקלים), קלמרי פריך עם אטריות שעועית, כוסברה, ג'ינג'ר ובצל סגול ברוטב פונזו (69 שקלים), פילה מוסר ים עם ריזוטו לימון, ציר בויאבז, שום, פטריות, כוסברה ופטרוזיליה (148שקלים) ופילה סלמון מקורמל, פפרדלה ברוטב סויה, יוז'ו וסילאן, תרד, שאטה וזוקיני פריך (128 שקלים).

על המים. חוף השרון 4, הרצליה. 09-9511812

מסעדת ויסטה אשקלון (צילום: אדי ישראל,  יחסי ציבור )
תמיד כיף להשקיף על המים. ויסטה | צילום: אדי ישראל, יחסי ציבור

יוליה, תל אביב
אי אפשר לעשות כתבה על מסעדות בקו הראשון לחוף ולא לכלול את נמל תל אביב, מהמקומות שמתכתבים עם הים בצורה הנאה ביותר ומאפשרים גם ארוחה מהוגנת בלי להתלכלך מהחול אבל גם קפיצה אחרי יום ארוך של בטן גב. ומסעדת יוליה היא אחד מהמקומות החביבים עלינו במתחם ומתאימה בדיוק לזה.

טועמים: בבוקר תמצאו כאן מגוון כריכים לצד מנות כמו קרוק פופאי - עם תרד, מנגולד, זוקיני וביצת עין (35 שקלים) והחל מהצהריים מגישים כאן מנות כמו הרינג עם תפוחי אדמה, בצל וציזיקי (38 שקלים), קלמרי סגול על הפלאנצ'ה עם סלט רוקט עגבניות ויוגורט (63 שקלים) ופילה בורי בגריל על פריקי (88 שקלים).

יוליה. נמל תל אביב, מבנה 2, תל אביב. 053-9439386

אין תמונה
מוסד אילתי. המפלט האחרון



מסעדת הדייגים הכשרה, יפו
מרבית מסעדות הים אינן כשרות, ככל הנראה מהסיבה הפשוטה שרובנו מבלים בחוף הים בעיקר בסוף השבוע. לכן, בחרנו לפרגן למסעדת הדייגים הכשרה החדשה, שמציעה אפשרות גם לשומרי הכשרות שרוצים קצת כחול, על אף שבנמל יפו יש מסעדות ים נוספות ונהדרות כמו הזקן והים ואפילו מסעדת הדייגים המקורית הוותיקה.

טועמים: בתפריט של מסעדת הדייגים הכשרה, אותו בנה השף המוכר פיני לוי, תמצאו מנות כמו קרפצ'יו סלמון (45 שקלים), ברבוניה על הגריל (120 שקלים), לברק בצורת הגשה לבחירה (110 שקלים) או לוקוס לפי משקל (350 שקלים לקילוגרם).

הדייגים הכשרה. האנגר 1, נמל יפו. 03-6824110. כשר

על המים הרצליה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
גם בלילה כיף בים. על המים | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



ללה לנד, תל אביב
מיקום, מיקום ומיקום. זה הסוד של כל עסק מצליח, ולה לה לנד קלעו בול. כבר עשר שנים שמתפעלים כאן את אחת ממסעדות החוף הלוהטות בתל אביב, עם נוף לשחקני כדורעף מתאמצים, משתזפים אמיצים וים. התפריט לא מתחכם ופשוט, אבל עושה את מה שהוא עושה היטב.

טועמים: תמצאו כאן ארוחות בוקר כמו חומוס גרגירים עם ביצה קשה ופיתות (56 שקלים) או קיש פטריות עם מוצרלה (56 שקלים), ומנות כמו קרפצ'יו דג ים עם זרעי עגבניות, צנונית, פלפל חריף וזיתי קלמטה (58 שקלים) ושרימפס פרובנסאל עם עגבניות שרי, שום קונפי ובזיליקום (98 שקלים).

ללה לנד. חוף גורדון, תל אביב. 03-5293303

על המים הרצליה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מוסד ותיק בהרצליה. על המים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


הצוק, ראש הנקרה
ממש באחד המקומות היפים ביותר בישראל התמקמה לפני מספר חודשים מסעדת הצוק, מסעדה כשרה שמתמקדת במנות בשר, אבל לא רק. המסעדה נפתחה על ידי זוג חברים מהצפון - אריק דניארו ומאור מלכה, שהוא גם השף כאן. יחד הם יצרו מקום שמתאים למשפחות כמו גם לדייטים רומנטיים, שהולכים הכי טוב עם ים.

טועמים: בתפריט של הצוק תמצאו מנות כמו סלט עם בורגול, קשיו, חמוציות וירוקים (56 שקלים), שקדי עגל בצ'ימיצ'ורי (58 שקלים), צלעות טלה (148 שקלים) וטורנדו רוסיני קלאסי עם פטריות פורטבלו, מדליוני פילה וכבד אווז ברוטב יין אדום (138 שקלים).

הצוק. מתחם ראש הנקרה. 6016849־04. כשר

מסעדת הצוק ראש הנקרה (צילום: יעקב מדר,  יחסי ציבור )
עם נוף כזה קשה להתווכח. מסעדת הצוק | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור



הלנה בנמל
כשיושבים במרפסת היפיפייה של מסעדת הלנה בנמל בקיסריה, מרגישים את הגלים כשהם מתנפצים ושולחים טפטופי מים מלוחים ממש עליכם. עד כדי כך המסעדה הזאת קרובה לים. ואם לא ממש רוצים את האינטימיות המלוחה הזאת, אפשר תמיד למצוא מקום בטוח בתוך כתלי המסעדה, ולבהות בגלים מרחוק.

טועמים: השף עמוס שיאון מציע כאן תפריט שמתבסס באופן טבעי על פירות ים ושפע דגה. כך למשל יש כאן קלמרי סגולים צרובים בפלנצ'ה עם לימון, שום ועלי זעתר, על לבנה וסחוג ראשד (58 שקלים), סינייה של בורי, תרד ומנגולד מבושלים ומבושמים בבהרט עם טחינה חמה וצנוברים (78 שקלים), שרימפס וסקאלופ ברוטב ערק עם זיתי קלמטה, סלרי וגבינת חלומי (98 שקלים) ושרימפס ואספרגוס ברוטב חמאת לימונים כבושים (96 שקלים).

הלנה בנמל. נמל קיסריה. 04-6101018

מסעדת הצוק הצפון (צילום: יעקב מדר,  יחסי ציבור )
חידוש בראש הנקרה. מסעדת הצוק | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור


היקב, נתניה
היקב היא ללא ספק אחת המסעדות החביבות על הנתנייתים. מקום נוסטלגי עבור תושבי העיר, אבל כזה שכיף להגיע אליו גם היום. לא תמצאו כאן שום חידוש, לא בגזרת האוכל ולא בגזרת האווירה, אבל זה גם חלק מהקסם של המקום.

טועמים: היקב היא מסעדה כשרה חלבית שמציעה ארוחות בוקר, צהריים וערב. ארוחת בוקר הדגל כאן כוללת ביצים לבחירה, גבינת שמנת, אבוקדו, טונה מתובלת, מוזלי, סלט ירקות, לחם, חמאה, ריבה ומבחר רחב של טאפאסים כמו מעדן חצילים או פלפלים קלויים (69 שקלים). בתפריט הצהריים תמצאו מבחר סלטים, פוקצ'ות, בייגלים, פיצות, כריכים ושלל מנות דגים.

היקב. גד מכנס 6, נתניה. 09-8622220. כשר

הלנה בנמל (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
מרגישים את הגלים בהלנה בנמל קיסריה | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

בקרוב

לייט האוס, תל אביב
קבוצת נוקס אחראית על לא מעט להיטים בתל אביב. האחרון שבהם, מסעדת קנטה שהצליחה להפוך את גן העיר למקום שיש מה לעשות בו אחרי שהשמש שוקעת. כעת פותחת הקבוצה את לייט האוס בנמל תל אביב. גם כאן על התפריט יהיה אחראי ירון מלכה מהקנטה, שיגיש להיטים כמו המבורגר, צ'יפס, דגים נאים וסלטים. הפתיחה בסוף החודש.

לייט האוס. האנגר 23, נמל תל אביב

הלנה בנמל דג ים עם סורבה (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
תפריט ים תיכוני. הלנה בנמל | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור



אספרנטו, תל אביב
גם השנה השף בנצי ארבל מהסורה מארה וממפגש אושר פותח את מסעדת החוף הקיצית והכשרה שלו ושל מלון קרלטון. המיקום, ממש מעל חוף הים, נותר בעינו, וכך גם התפריט שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות. ממנות כמו פיש אנד צ'יפס מברבוניות טריות ומטוגנות עם גרידת לימון ואיולי נענע ועד פיצת אבטיח מאבטיח פרוס לאורך ועליו פילטים של תפוז, לימון, מיקרו בזיליקום, גבינת פטה וסוכר נענע טחון. פתיחה ב-15 לחודש.

אספרנטו. אליעזר פרי 14, תל אביב. כשר

קרפצ'יו קנטה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
השף של קנטה ידאג לכם גם בלייט האוס | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור



הטברנה של עומר מילר, תל אביב
אנחנו קוראים למסעדה החדשה של עומר מילר טברנה פשוט כי שם רשמי עדיין אין לה. אבל הייפ בהחלט יש; מאז שחשפנו כאן שהשף פותח מסעדת חוף בחוף פרישמן ההומה בתל אביב, לא מפסיקים לדבר על המקום הזה. אז תנו לנו לספר לכם שהוא נפתח ממש בשבועות הקרובים, ותמצאו בו מאות מקומות ישיבה ותפריט ים תיכוני קליל וכיפי. אנחנו מצפים.

אספרנטו אבטיח (צילום: בנצי ארבל,  יחסי ציבור )
החוף חוזר. אבטיח באספרנטו | צילום: בנצי ארבל, יחסי ציבור

בלי חול בבקשה: עוד כמה מסעדות עם נוף שווה לים

לומינה, תל אביב
בין המסעדה הבשרית הכשרה של השף מאיר אדוני לחוף הים מפריד חלון עצום אחד, ממנו רואים את כל מה שקורה, אבל גם שומרים על ריחוק. אנחנו מחבבים מאוד את לומינה, הגרסה הכשרה של המזללה השובבה של אדוני; תמצאו כאן אוכל כשר חכם וקינוחים מעולים, וההמלצה שלנI - בואו בצהריים כדי לראות את החוף במלוא הדרו.

לומינה. מלון קרלטון - אליעזר פרי 10, תל אביב. 03-5201828 . כשר

עומר מילר טועם - צילום בני גמזו לטובה (צילום: בני גם זו לטובה)
עומר מילר עושה את הים | צילום: בני גם זו לטובה



יאכט קלאב, תל אביב
כשיושבים במרפסת של היאכט קלאב החדשה מרגישים בחו"ל. חוף ים מבצבץ, קוקטייל מעולה מהמבחר שיש כאן על השולחן ומנות אירופאיות שמבוצעות במקצועיות ומוגשות במסגרת ארוחות הבוקר והערב. תמצאו בתפריט אגס פלורנס - ביצים עלומות בנוסח פירנצה עם רוטב הולנדייז; פוקאצ'ה שנאפית במקום עם ראגו של בשר ושומן טלה; או סביצ'ה איניטאס עם קרם פלפלים, קרם חזרת וטוסטונים.

יאכט קלאב רסטו-בר. הירקון 88, תל אביב. 03-6099207. לא כשר

מסעדת לומינה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
לומינה של מאיר אדוני. גם כשר וגם עם נוף | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור


רפאל, תל אביב
השף רפי כהן בחר בקפידה את המיקום של רפאל לפני שנים, והוא בהחלט ידע מה הוא עושה. כשמגיעים לכאן בשעות הצהריים אי אפשר שלא להתעלף מכל הכחול הזה. ואז, מתעלפים גם מהאוכל. מנות כמו טרטר דג ים עם תפוזי דם, ג'ינג'ר, חזרת לבנה ואנדיב סגול; קלמרי סגול מהים התיכון עם קרם עגבניות וריחן; וספגטי ראש לוקוס עם קרם עגבניות פיקנטי ובזיליקום, הולכות עם האווירה מצוין.

רפאל. הירקון 87, תל אביב. 03-522646

יאכט קלאב מח עצם (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
חדש על הרצועה. יאכט קלאב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור



קלמטה, יפו
המסעדה היפואית הזאת זכתה בנוף של חצר שממוקמת בכיכר קדומים היפה ומהצד השני, חלון יפיפה לים, שהפך לאחת האטרקציות המרכזיות כאן. בתפריט: ארטישוק בפלנצ'ה, שומר, פרמזן, שמיר ושקדים (40 שקלים), טונה אדומה צרובה בקראסט שומשום (50 שקלים) ופילה לברק בגריל, פירה תרד וקרם לימון (108 שקלים).

קלמטה. כיכר קדומים 10, יפו. 03-681-9998

אין תמונה
בואו בצהריים. רפאל

קיטשן מרקט, תל אביב
המסעדה היפיפיה של השף יוסי שטרית היא נקודה משובחת למי שרוצה ליהנות מהים, אבל לא להרגיש אותו באמת: יושבים בקומה העליונה של שוק האיכרים ומשקיפים מהחלון על הנוף המרהיב. בתפריט: פירות ים, מנות דגים, מנות בשר מצוינות וקינוחים מעולים, וכמובן ביצה אחת בלתי נשכחת שמוגשת כאן עם פטריות פורצינ'י, בריוש ופרמזן.

קיטשו מרקט. האנגר 12, נמל תל אביב. 03-544-6669

קיטשן מרקט ארוחת טעימות (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
האוכל של יוסי שטרית, עם נוף יפהפה לגלים | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור



אבו נאסר חינאווי, יפו
המרפסת של מסעדת אבו נאסר חינאווי היא ספוט חובה לחובבי ים, וגם לחובבי אוכל - שפע סלטים, מנות דגים ופירות ים וכמובן מנות בשר רבות. בין המנות פה: סטייק לוקוס, שרימפס על הגריל, צלעות, שיפודי כבש, קבבים ועוד.

אבו נאסר חינאווי. קדם 130, יפו. 053-9444146

מולים טורקיז (צילום: נדב טייטלבאום,  יחסי ציבור )
מולים במסעדת טורקיז | צילום: נדב טייטלבאום, יחסי ציבור

טורקיז, תל אביב
טורקיז היא מסעדה וותיקה שקיימת עוד משנת 1991 ומציעה ארוחות בוקר, צהריים וערב, כעת של השף רז סלע (אקס טוטו). בין המנות כאן סשימי דג ים וקרם מנגו ועלים ירוקים; קרפצ'יו פילה בקר עם עגבניות שרי, עלי אנדיב, בלסמי ופרמזן; סלט קיסר עם שרימפס ואנשובי אורטיז; ושווארמה לוקוס. אם לא בא לכם על הפנפון, לטורקיז יש גם מסעדת בת בשם מעבר לקצה ששוכנת בחוף הצוק הצפוני, מול מלון מנדרין בתל אביב. התפריט שם קליל ופשוט, והמחירים גם כן.

טורקיז. הרצל רוזנבלום 6, סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996306
מעבר לקצה. חוף הצוק הצפוני, תל אביב. 03-7411755

מסעדת טורקיז (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
עם הנוף קשה להתווכח. טורקיז | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מרגרט תייר, יפו
המסעדה של מרגרט תייר היא פנינה נדירה בנוף הישראלי: מוסד קולינרי נחשב וותיק בבעלות אישה מוכשרת שבנתה אותו בעצמה. תייר מציעה במקום מנות דגים נהדרות, קציצות דגים, סרדינים במילוי ביצי דגים או דגים על הגריל. טובי השפים בארץ אוהבים להגיע לכאן, לחזות בה במטבח ולאכול ממטעמיה. המקום אמנם אינו מהודר, אבל בהחלט טעים בטירוף (עשו לעצמכם טובה ותתקשרו לפני שתגיעו, לוודא שפתוח).

מרגרט תייר. רציף העלייה השנייה 8, יפו. 03-6824741

מעבר לקצה בייגל (צילום: גיל כהן ,  יחסי ציבור )
מעבר לקצה. בחוף הצוק הצפוני | צילום: גיל כהן , יחסי ציבור



סיטארה, תל אביב
אחת מהמסעדות המוכרות בתל אביב, שמצליחה כבר שנים למשוך אליה סועדים שאוהבים את האווירה היוקרתית, משולבת באוכל טוב ובים שנשקף מהחלון. תמצאו כאן ארוחות בוקר ותפריט סושי שהוא להיט, לצד מנות כמו קבב אורפלי על פרנה מרוקאית ולסט עגבניות חריף; קוקי סן ז'אק על ריזוטו לבן וצ'יפס כרישה; ופילה בקר עם קרם בצל וציר בקר.

סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633

יאסו תל אביב, תל אביב
השף אביב משה פתח את מסעדת יאסו תל אביב לפני מספר שנים, וכנראה לא ידע על איזה להיט הוא יושב. אווירה יוונית, המולה צעירה והרבה רעש משתלבים היטב עם הים. בתפריט: הרבה אוזו ומנות יווניות כמו פסטרומה, סלט יווני רענן, עלי גפן ממולאים ועוד.

יאסו תל אביב. הירקון 105, תל אביב. 03-6031719