יום הסושי אמנם התקיים בשבת האחרונה אבל ממילא מדובר בתעלול יח"צני חסר משמעות אמיתית, ובכלל, כל יום הוא יום טוב לסושי. בעיקר אם מדובר באחד כזה עם חמאת בוטנים, קרם קוקוס, בטטה, אבוקדו וטופו. לרול הזה אגב קוראים קנטאנה, על לא דבר.

בגרין רול ביקרתי לראשונה לפני כמה שנים טובות, אחרי משלוחי טייק אווי מוצלחים במיוחד החלטתי להגיע למקום, והופתעתי לגלות חלל קטן ופשוט עם ארבעה שולחנות זוגיים ותחושת קלסטרופוביה קלה באוויר. השבוע חזרתי לניסיון נוסף, הפעם לסניף היחסית חדש שנפתח לפני כחצי שנה. הצבעוניות שלו בולטת וניכרת כבר מהכביש: צבעים שמחים ובוהקים שמרמזים על החוויה שנקבל בישיבה במקום, ועל המנות והטעמים הצבעוניים לא פחות.

אז המקום המחודש נעים, המחירים נעימים לא פחות (22 עד 55 שקלים למנה) ועכשיו רק נותר לטעום. את הארוחה התחלנו עם סלט שורשים קליל ומרענן (46 שקלים), בעיקר בזכות הרוטב המתוק והמיוחד שנקרא "באן באן אסייתי". הייתי בטוחה שמדובר בחמאת בוטנים אבל מסתבר שהמתכון הסודי דווקא מכיל טחינה, סויה, ג'ינג'ר וחומץ אורז. לא משהו שהייתי חושבת לנסות בבית, אבל כאן זה עבד מצוין. אומנם עבורנו זאת הייתה מנת פתיחה, אבל הסלט הזה לגמרי יכול לעמוד גם בפני עצמו כמנה משביעה אם (חלילה) אתם חולקים שולחן עם מישהו שלא מתלהב מסושי.

גרין רול - סלט (צילום: נעה צימר הוקר)
גרין רול - סלט | צילום: נעה צימר הוקר

את מנת הבריאות הזאת בחרנו לאזן עם באן פורטבלו (55 שקלים): באן אוורירי עם פטריית פורטובלו מטוגנת ופריכה, ריבת בצל מתקתקה, פרוסת אבוקדו נדיבה ומעט שקדים פרוסים, שאני לא משוכנעת שהם נחוצים, אבל בטוח לא מזיקים. כדאי לטבול קלות ברוטב הכוסברה והוויניגרט שמוגש בצד לקבלת הביס המושלם. לא יודעת אם הייתי נהנית באותה המידה מהביס הזה במשלוח, אבל כשזה חם מהמחבת - זה אלוהי. אגב, בפסטיבל הטבעונות בשרונה גרין רול השיקו מנה חדשה של באן ״בשר״ שצפויה להגיע גם למסעדה בקרוב. אנחנו תמיד בעד חידושים ושדרוגים, אבל לא בטוח שהפעם יש כאן צורך.

גרין רול - באן (צילום: נעה צימר הוקר)
גרין רול - באן | צילום: נעה צימר הוקר

רגע לפני הגעתם של הרולים המדוברים, טעמנו גם מנת דים סאם בעבודת יד (36 שקלים). בחרנו בזוג שממולא בפטריות שמפיניון ובזוג נוסף שממולא באדממה, תירס ופטריות מיובשות. אם להיות כנה, דים סאם פטריות זו כנראה המנה הכי "רגילה" בתפריט, לפחות ממה שהצלחתי לדגום ממנו וכנראה שאפשר לוותר עליה עבור מנות מיוחדות יותר. אבל דים סאם אדממה, תירס ופטריות מיובשות הצליח להפתיע אותי ובגדול. האמת היא שאחרי הביס מהפטריות כבר חשבתי לוותר כדי לא להתמלא, אבל מזל שהגרגרנות שלי השתלמה, כי רגיל זה לא היה.

גרין רול - דים סאם (צילום: נעה צימר הוקר)
גרין רול - דים סאם | צילום: נעה צימר הוקר

נעבור לחלק שלשמו התכנסנו, הסושי כמובן: ויתרנו על הרולים הפשוטים ועל הבטטה-אבוקדו השגרתי שהתרגלנו להזמין כטבעונים בסושיות, ובחרנו בארבעת האופציות הכי מסקרנות בתפריט, חלקן חדשות ונכנסו לתפריט רק לאחרונה. הרולים הגיעו כולם יחד בפלטה גדולה וצבעונית עם פרחים אכילים וזילופי רטבים צבעוניים, ועוד קישוטים שהייתי בטוחה ששמורים לביקורים מיוחדים של בלוגריות אוכל, אבל מסתבר שכאן כולם מקבלים הזדמנות שווה לתמונות אינסטגרם טובות.

כשיש ספיישל בתפריט אני חייבת לטעום אותו, ולכן התחלנו עם מנת הגרין רול ספיישל (49 שקלים) - טופו, קנפיו, בטטה, אבוקדו, מלפפון ועירית, בזילוף נדיב של ספייסי מיונז (טבעוני, ברור שטבעוני) וטריאקי. המנה מעט מתוקה בזכות הבטטה והטריאקי, אבל במקביל גם פרשית בזכות הירקות הירוקים והטופו הטרי. בקיצור, אי אפשר לטעות פה.

גרין רול - סושי טבעוני (צילום: נעה צימר הוקר)
גרין רול - סושי טבעוני | צילום: נעה צימר הוקר

הרול השני נקרא טונה רול (49 שקלים) והוא מורכב מטונה טבעונית (או "וונה" בשם הבמה שלה), אושינקו, אבוקדו וסלק עם ספייסי מיונז. נכון, טונה טבעונית זה מרגש וזה חדש וזה טרנדי, אבל אני באופן אישי מעדיפה את הטונה הטבעונית שלי בסנדוויץ' עם מלפפון חמוץ ועגבנייה בבקשה.

הסקאנה רול (48 שקלים) ממשיך כאן את הטרנדים הטבעוניים, והפעם זה היובה סקין (חלבון סויה), עם אבוקדו, אושינקו, זוקיני צרוב, גבינת קשיו וצ'ילי חריף. על אף חתיכות הצ'ילי הגדולות, הרול הזה לא ממש חריף, ואם זה טוב או רע קשה להחליט. מה שבטוח הוא מיוחד, טעים מאוד ומרגיש בעיקר כמו סושי עם עוף, שזו החלטה אמיצה בסושי בלי קשר לטבעונות.

נעבור לאחד חריף באמת, רד דראגון רול (49 שקלים) - אספרגוס בטמפורה, אבוקדו, בטטה, שיטאקי, עירית, גבינת קשיו צרובה ורוטב סרירצ׳ה. וואלה, זה חריף. חריף מספיק כדי שכל שאר הטעמים כמעט ולא יורגשו ברגעים הראשונים של הביס, אבל לא חריף מספיק בשביל לא לקחת שלוק מים ולהמשיך לשאוב את שאר הרול המעולה הזה בלי למצמץ.

אם חייבים לבחור את הרול המומלץ ביותר, כנראה שהייתי הולכת על הגרין רול ספיישל, קשה לי להצביע על הסיבה המדויקת, אבל אני לא רואה איך מישהו לא ייהנה ממנו, אפילו חובב הדגים הנאים הגדול ביותר. אמנם המנה הזאת נקראת ״ספיישל״, אבל למעשה כל התפריט מרגיש כמו ספיישל אחד גדול, ואני תמיד בעד חגיגת סושי. כמעט ולא תראו פה שולחנות עם מאקי מלפפון או ניגירי אבוקדו, זה פשוט לא האופי של המקום - תאהבו את זה או תשנאו את זה.

גרין רול. אחד העם 15, תל אביב. 03-5245731. טבעוני (מתאים לנשים בהריון)