אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

אורז

תבשיל צמחוני פשוט וטעים של אורז ותפוחי אדמה בתיבול ביתי

|מבשלים ביחד| פורסם16:50
אורז
Rating:4.943reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 3 כוסות אורז יסמין שטוף

  • ½ כוס שמן קנולה
  • ¾ כוס מים
  • מעט כורכום
  • תפוח אדמה אחד קלוף ופרוס

כלים

  • סיר פסטה

  • סיר לאורז
  • כף עץ
  • מסננת
  • קערות זכוכית
  • מגבות מטבח
  • פלטה מתכת שאפשר להניח על האש ועליה את הסיר
  • צלחת הגשה גדולה

אופן ההכנה:

1מרתיחים סיר מים עם 3 כפיות מלח. חולטים את האורז כ-7 דקות ומסננים.

2בסיר נוסף מחממים את השמן עם הכורכום ומוסיפים את המים. מעבירים את הנוזלים הללו לקערית.

3באותו סיר יוצרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מסדרים שכבה הדוקה של אורז ומעליה מחזירים את שאר האורז, אך לא מהדקים.

4יוצרים ארובות לעומק האורז אם כף עץ. שופכים חזרה לסיר את הנוזלים.

5מכסים את הסיר עם מגבת ומכסה. מרתיחים כ-2 דקות ומעבירים לפלטת מתכת על אש חלשה לפחות ל-20 דקות עד שעה.

6הופכים בזהירות על צלחת ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il