אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

קליפות תפודים אפויות

להיט אמריקאי היסטרי של רצועות ארוכות ושחומות של תפוחי אדמה המגיחות מהתנור בריחות וטעמים שקשה לעמוד בפניהם

|תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן| פורסם16:23
קליפות תפודים אפויות (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
צילום: נלי שפר, יחסי ציבור
Rating:4.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 5 תפוחי אדמה מוארכים ויפים, מקורצפים היטב

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • להגשה: יוגורט או שמנת

אופן ההכנה:

1מנקבים את תפוחי האדמה במזלג ואופים בתנור חם (200 מעלות) כשעה. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

2חותכים תפוח אדמה לאורך, ל־4 חלקים צרים וארוכים. מוציאים בכף בזהירות את רוב התוך הרך, אך לא את כולו (ושומרים לשימוש אחר, פירה, למשל).

3את הקליפות שמתקבלות מברישים בחמאה או בשמן הזית. שמים בתבנית גדולה ומשומנת בשכבה אחת ואופים בתנור חם מאוד 15 דקות.

4קולים מתחת לגריל או מתחת למקור החום העליון בתנור 15 דקות נוספות.

5מגישים עם קערית יוגורט או שמנת. אפשר להוסיף ליוגורט בצל ירוק, תבלינים ועשבי תיבול.

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il