אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

נזיד שעועית וירקות שורש

גן עדן לצמחוניים, וגם לסתם אנשים שקר להם: תבשיל חורפי עם אינסוף ירקות ועשבי תיבול

|סוגת| פורסם13:18
נזיד שעועית וירקות (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 250 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה

  • 2 גזרים קלופים
  • 1 קולורבי קלוף
  • 1 ראש סלרי קלוף
  • 1 ראש פטרוזיליה קלוף
  • 1 בצל קלוף
  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות מקופסת שימורים)
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • כוס עלי מנגולד חלוטים
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • כף גדושהפלפל צ'ומה
  • 5 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה.

2בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשיכים לטגן מספר דקות.

3מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, פפריקה, פלפל צ'ומה, מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות.

4מוסיפים לסיר את השעועית שהתרככה עם מחצית מכמות הנוזלים וממשיכים לבשל כרבע שעה.

5חותכים את הגזר, הקולרבי, ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות.

6מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומוסיפים את קוביות הירקות. מרככים את הירקות במחבת, אם יש צורך, מוסיפים 4 כפות מים רותחים.

7מוסיפים את ירקות השורש לנזיד העגבניות והשעועית וממשיכים לבשל יחד כרבע שעה.

8מגישים בקעריות אישיות עם מעט עלי מנגולד, בתוספת לחם או אורז לבן קלאסי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il