
המצרכים (20 מנות):לבצק:
לתוספות:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והמים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות. עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את שאריות הבצק מוו הלישה ומדופנות הקערה. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. 2מרססים בספריי שמן זית את הבצק ואת דופנות הקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (בחורף קצת יותר). 3מחממים תנור ל-270 מעלות (או לחום המקסימלי האפשרי). 5מחליקים בעדינות רבה את הבצק התפוח על משטח מקומח מבלי להוציא ממנו אוויר. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים בגודלם ומסדרים על תבנית מקומחת. מפזרים מעט קמח, מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים 20 דקות. 6פותחים כל כדור בצק על משטח מקומח בעזרת האצבעות, ומטמיעים פנימה זיתים. מושחים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעט תימין ואורגנו ואת הגבינות בנדיבות. 7מורידים את טמפרטורת התנור ל-250 מעלות, ואופים כ-15 דקות או עד שהלחמניות משחימות יפה. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |