אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

תבשיל ברוקולי, כרובית ופרמז'ן

שילוב מנצח של ירקות פריכים וגבינות מומסות - התוספת המושלמת לארוחת השבועות

|מקורמיק| פורסם12:43
תבשיל ברוקולי, כרובית ופרמז'ן (צילום: ג'ון סלי,  יחסי ציבור )
צילום: ג'ון סלי, יחסי ציבור
Rating:422reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • ½ כוס פירורי לחם

  • ¼ כוס ו- 2 כפות גבינת פרמזן
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1.5כפיות תערובת תבלינים איטלקית
  • 450 גרם ברוקולי
  • 450 גרם כרובית
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית אבקת שום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1.25 כוס חלב
  • 100 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל- 175 מעלות.

2מערבבים בקערה את פירורי הלחם, 2 כפות גבינת פרמזן, 2 כפות חמאה מומסת וחצי כפית תערובת תבלינים איטלקית.

3חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות (בגודל ביס).

4ממיסים במחבת גדולה 2 כפות חמאה בחום בינוני, מוסיפים בצל ומערבבים במשך 5 דקות או עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הקמח ויתרת התערובת האיטלקית, אבקת שום ופלפל.

5מוסיפים חלב ומביאים את התערובת לרתיחה. מוסיפים את גבינת השמנת ויתרת גבינת הפרמזן. ממשיכים לבשל עד שהגבינה נמסה לחלוטין .

6מוסיפים את הירקות ומערבבים בעדינות עד לכיסוי מושלם.

7מעבירים את כל התערובת לתבנית אפייה ומפזרים את תערובת פירורי הלחם מעל.

8מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות עד שהירקות מוכנים ופירורי הלחם משחימים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il