אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

עוגת תפוחי אדמה וגבינה

מאפה צמחוני פשוט ומהיר להכנה - תוספת טעימה לארוחה חלבית

|מועצת הבקר והחלב| פורסם11:06
עוגת תפוחי אדמה וגבינה (צילום: gerenme, Istock)
צילום: gerenme, Istock
Rating:2.58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 בצל, פרוס דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים פרוסים דק
  • מלח ופלפל
  • 220 גרם גבינת "טל העמק", או "הדר", או "דנה", מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים 2 כפות שמן במחבת טובה ורחבה, ומאדים בו את הבצל. 2. מוסיפים את יתר השמן למחבת ומחממים. מוסיפים תפוחי אדמה ובוזקים מלח ופלפל. 3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות. ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך בחישה לפרקים ומעיכה קלה של פרוסות תפוחי האדמה, עד שיתרככו מאד. התהליך ייארך כ-30 דקות. 4. מוסיפים את הגבינה ובוחשים עד שתימס. טועמים ומתבלים. 5. מגבירים להבה ומניחים לתבשיל להתחמם 5-8 דקות עד ליצירת קרום שחום, שרוף ופריך. 6. מועכים את ה`עוגה` מפעם לפעם כדי שתתהדק. 7. הופכים על צלחת בעזרת מרית ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il