אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

לחם כוסמין של מיקי שמו

מיקי שמו יוצא בליין חדש של לחמים, ואנחנו מרוויחים מתכון מצולם, צעד אחר צעד: לחם עם קמח כוסמין, שנראה כאילו נרכש בבוטיק לחמים יוקרתי

|mako אוכל| פורסם12:06
לחם כוסמין של מיקי שמו - מוכן (צילום: דן לב, mako אוכל)
צילום: דן לב, mako אוכל
Rating:4.4101reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לשני כיכרות:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח, רצוי קמח ייעודי ללחם
  • כוס ושליש (180 גרם)קמח כוסמין
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1 כף מלח
  • כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

לחם כוסמין של מיקי שמו - המרכיביםלחם כוסמין - המרכיבים|צילום: דן לב, mako אוכל

1לשים את הקמחים והמים במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק. מכסים במגבת ומשאירים בקערת המיקסר לכ-1/2 שעה.

2מוסיפים את השמרים ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר.

3מחלקים את הבצק לשני חלקים זהים בגודלם. יוצרים מכל חלק כדור בצק חלק, מכסים ומתפיחים שעה נוספת (הכי נוח לעשות זאת בקערת התפחה, כמו בתמונה).

לחם כוסמין של מיקי שמו - אחרי התפחהאחרי ההתפחה|צילום: דן לב, mako אוכל

4חורצים בעזרת סכין חדה מאוד את חלקו העליון של הבצק התפוח (ראו בתמונה), על מנת שהתפיחה תיעשה באופן אחיד.

5מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ואופים את הכיכרות כ-40 דקות.

לחם כוסמין של מיקי שמו - עם חיתוך, לפני האפייהלחם הכוסמין מוכן לאפייה|צילום: דן לב, mako אוכל

*קונדיטוריית שמויצאה לקראת החורף בקולקציית לחמים, פלוטים ופוקצ'ות מפנקת מחומרי הגלם המובחרים ביותר, בעלי ערך תזונתי גבוה והנעשים בעבודת יד. ניתן להשיג בסניפי הרשת במחיר של 10-18 שקלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il