
המצרכים :
אופן ההכנה:1חותכים את החציל לקוביות, מניחים במסננת ומפזרים מעליו מלח. מניחים צלחת או קערה מעל החצילים שתהווה כמשקולת ונותנים לחצילים להגיר נוזלים כעשר דקות. 2שוטפים את החצילים ומייבשים בעזרת נייר סופג. 3מחממים תנור ל-200 מעלות. 4מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה ושטוחה ומפזרים עליה את החצילים. מזלפים עליהם שמן זית ומכניסים אותם לתנור על גריל לכ-10 דקות. 5במקביל, מניחים את חצאי העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מטה. מזלפים עליהן קצת שמן זית ומכניסים לתנור לכרבע שעה, עד שהקליפה נפרדת מהן. 6בזמן שהחצילים והעגבניות בתנור מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים שום, כמון ופלפל אנגלי, ומטגנים כמה דקות. 7מוציאים את החצילים והעגבניות מהתנור ומצננים אותם קלות. אחרי שהם הצטטנו, מוסיפים אותם למחבת ובעזרת כף עץ מערבבים בעדינות. מוסיפים כוסברה ונענע ומבשלים כמה דקות. 8מורידים מהאש ומצננים. מכניסים למקרר לכ-24 שעות לפני ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |