1מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים מעט את השום. נזהרים לא לשרוף אותו. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את קוביות הדלעת עם מעט מלח. מבשלים ללא כיסוי תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות עד שהדלעת רק מתחילה להתרכך.
2מוסיפים את רוטב הסויה, רכז הרימונים, הסילאן ושמן השומשום. מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים בין 10 דקות לרבע שעה. הדלעת מוכנה כשהיא רכה (חלקים ממנה אפילו מתפרקים) ושחומה, אחרי שספגה את כל טעמי הרוטב. אפשר לאכול מיד אבל הדלעת תהיה טעימה גם כשהיא קרה מהמקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* המתכון באדיבות הבלוג "אוכל זה טעים"
>> כל המתכונים לראש השנה