אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

תבשיל דלעת בסויה ורימונים

מנת צד נהדרת שמשתדכת נפלא לאורז, עדשים וגם בשר. תוך פחות מחצי שעה של בישול תקבלו דלעת רכה, אך נגיסה וספוגת טעמים של שום, סויה, סילאן ורימונים

|טעים!| פורסם08:01
תבשיל דלעת בסויה ורימונים (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
Rating:4.4134reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 800-1000 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות של בערך 1 ס"מ (אפשר גם דלורית)

  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף רכז רימונים
  • כף סילאן
  • כפית שמן שומשום (אופציונלי)
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים מעט את השום. נזהרים לא לשרוף אותו. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים את קוביות הדלעת עם מעט מלח. מבשלים ללא כיסוי תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות עד שהדלעת רק מתחילה להתרכך.

2מוסיפים את רוטב הסויה, רכז הרימונים, הסילאן ושמן השומשום. מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים בין 10 דקות לרבע שעה. הדלעת מוכנה כשהיא רכה (חלקים ממנה אפילו מתפרקים) ושחומה, אחרי שספגה את כל טעמי הרוטב. אפשר לאכול מיד אבל הדלעת תהיה טעימה גם כשהיא קרה מהמקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון באדיבות הבלוג "אוכל זה טעים"

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il