אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

מרק עדשים עם סלרי וכמון

רק הסתכלנו על התמונה הזו, ומיד נעשה לנו חם יותר: במציאות המרק הזה לא רק מחמם את העיניים, אלא גם ממלא את הבטן ועושה נעים בכל הגוף

|loveat| פורסם09:44
מרק עדשים עם סלרי וכמון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.556reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 300 גרם עדשים כתומות (כוס וחצי)
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 גבעול סלרי, פרוס דק (את העלים שומרים בצד)
  • ליטר וחצי ציר ירקות (ניתן להחליף במים מינרליים רותחים)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף פלפל מדגסקר שלם (או פלפל שחור גרוס)
  • 1 כף מלח
  • כפית וחצי כמון

אופן ההכנה:

1מטגנים את הגזר בשמן זית עד להשחמה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתקרמל.

2מנמיכים את האש, מוסיפים את השום והסלרי ומאדים 5-6 דקות.

3מוסיפים את העדשים, הציר, עלי הדפנה והתבלינים ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-10 דקות. 5 דקות לפני שמורידים מהאש מוסיפים את עלי הסלרי ששמרנו בצד.

5מתקנים תיבול ומגישים.

* המתכון באדיבות רשתloveat

>> בשבוע שעבר הלכנו על מרק ירקות חורף

>> כל מתכוני המרקים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il