אוכל
אוכל
שונות

שקשוקה חצילים ותרד

עלי תרד, חציל שרוף ויוגורט כבשים משתלבים לכדי שקשוקה מקורית, צבעונית ועזת טעמים

|מחלבות גד| פורסם17:01
שקשוקה חצילים ותרד (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • חציל בינוני

  • כוס עלי תרד שטופים, ללא הגבעולים
  • עגבנייה קלופה, חתוכה לרבעים
  • כף שמן זית
  • בצל קטן, קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • כפית שטוחה לימונים כבושים קצוצים (או מעט מיץ לימון)
  • 2-4 טבעות דקות של פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל לבן
  • כף גדושה יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

1קולים את החציל על להבת הגז (עדיף על רשת), עד שכל צדדיו הופכים קריספיים, אך לא משנים צבעם לאפור.

2חוצים את החציל ומרוקנים את בשרו בעזרת כף. את הקליפה השחורה זורקים. מחממים מחבת עמוקה עם כף שמן הזית.

3מוסיפים את רבעי העגבנייה ומטגנים כדקה-שתיים עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כ-30 שניות.

4מוסיפים את בשר החציל, השום, הלימון הכבוש, הפלפל החריף, המלח והפלפל הלבן ומערבבים.

5שוברים את הביצים פנימה תוך שמקפידים להשאיר את החלמון בשלמותו.

6מוסיפים את התרד. מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף גדושה של יוגורט כבשים גד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il