אוכל
אוכל
שונות

קנטוצ'יני גבינות וגרעינים

עוגיות מלוחות פריכות וטעימות, עם גבינה צהובה, פרמזן ושלל סוגי גרעינים

|תנובה| פורסם14:44
קנטוצ'יני גבינות וגרעינים (צילום: דן פרץ, תנובה)
צילום: דן פרץ, תנובה
Rating:518reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 כפית מלח
  • 280 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס
  • 1 ביצה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף גרעיני חמנייה
  • 1 כף גרעיני דלעת
  • 1 כף זרעי פשתן
  • 1 כף שומשום מלא
  • 2 כפות שמנת חמוצה

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1מערבלים את החמאה והמלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2מחלקים את הבצק לשני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

3מוציאים את הבצק מהמקפיא, מורחים בביצה ומפזרים את גבינת הפרמזן. פורסים את הבצק בסכין חד לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות אפייה גדולות ושטוחות מרופדות בנייר אפייה.

4אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב.

* העוגיות יישמרו עד שבוע ימים בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il