אוכל
אוכל
שונות

פולנטה של חורף

מתכון נפלא לדייסת תירס משודרגת עם פרמזן ויוגורט עיזים. רבע שעה וזה מוכן

|mako אוכל| פורסם22:57
פולנטה של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.611reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חצי קילו קמח תירס
  • 50 גרם חמאה
  • 7 כוסות מים רותחים
  • רבע כוס חלב
  • 50 גרם פרמזן
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה 9 אחוז או יוגורט עזים סמיך
  • מלח

להגשה:

  • עגבנייה סחוטה לקישוט
  • גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

1ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים מים רותחים וחלב ומרתיחים שוב

.

2מתחילים לזלף באיטיות רבה את קמח התירס לתוך המים תוך כדי ערבוב איטי (זה יכול לקחת כמה דקות). כשהתערובת מתחילה להסמיך ומרגישים התנגדות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את השמנת והמלח וממשיכים לערבב עד שנוצרת דייסה סמיכה וחלקה. מוסיפים את הפרמזן (משאירים קצת בצד להגשה) וממשיכים לערבב קלות עד שהוא נבלע בתערובת.

3מגישים עם עגבנייה סחוטה מעלה, פרמזן, פירורי גבינה בולגרית טובה או שמנת חמוצה.

4אם נשארו שאריות, העבירו אותם לקערה קטנה ועמוקה או לתבנית, שטחו והניחו לזה להתקרר. בגלל העמילן, התערובת תתקשה לכדי יחידה אחת, שמאוחר יותר אפשר לחתוך לפרוסות ולאכול קר, כמו חטיף, או לחמם בתנור כמה דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il