אוכל
אוכל
שונות

פשטידת פסטה לילדים

מתכון למאפה פסטה עם רוטב עגבניות וגבינה שמזכיר לזניה. הילדים ישתגעו על זה

פשטידת פסטה וגבינות לילדים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.953reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפשטידה:

  • 250 גרם פסטה מלאה מסוג פנה
  • 3 ביצים
  • 1 גביע קוטג'
  • 1/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא
  • 1/2 (1/4 + 1/4) כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 5 עגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים
  • 1 שם שום כתושה
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: חולטים קלות את העגבניות במים רותחים, מקלפים, מוציאים את הגרעינים וחותכים את בשר העגבנייה לקוביות.

2מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את העגבניות, השום והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 3-5 דקות.

3בסיר עם מים רותחים מומלחים קלות מבשלים את הפסטה עד שהיא אל דנטה. מסננים היטב.

4טורפים את הביצים בקערה גדולה ומערבבים עם הקוטג'. מוסיפים את הקמח, 1/4 כוס פרמזן, הפסטה והרוטב, מתבלים ומערבבים.

5יוצקים לתבנית משומנת קלות, מפזרים מעל עוד 1/4 כוס פרמזן מגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך כ-25 דקות, או עד שמזהיב מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il