אוכל
אוכל
שונות

קישואים ממולאים באורז ופרמזן

קישואים עגולים במילוי אורז וגבינת פרמזן, עם ריח משכר וטעם מדהים. בכלום עבודה ותוך פחות משעה יש לכם מנה מעולה

|mako אוכל| פורסם20:39
הקישואים של סבתא פיפינה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.67reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 8 קישואים עגולים למילוי, מרוקנים מתוכנם
  • 2 כוסות אורז
  • 1/2 1 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 200 גרם פרמזן מגורר

לרוטב העגבניות:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 300 גרם עגבניות מרוסקות
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1מבשלים את הקישואים במים רותחים כ-5 דקות. במקביל, מבשלים את שתי כוסות האורז במים רותחים עם מלח ואגוז מוסקט למשך כ-10 דקות. מניחים הכל בצד.

2מטגנים בסיר את הבצל. אחרי כ-3 דקות מוסיפים את השום ואת העגבניות, מערבבים, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ובינתיים ממלאים את הקישואים.

3מפזרים על האורז 150 גרם פרמזן. ממלאים את הקישואים ומבשלים בסיר עם הרוטב על אש נמוכה כ-30-35 דקות (אם יש לכם סיר מתאים, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות). בודקים בעזרת מזלג אם הקישואים רכים.

4פותחים את המכסה ומפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים. מגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il