אוכל
אוכל
שונות

מאפינס כרובית

מאפינס מלוחים טעימים עם כרובית וגבינות עזים. אין לכם תבנית שקעים? שימו את התערובת בתבנית גדולה ויש לכם כפשטידה בריאה וריחנית

מאפינס כרובית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.733reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מאוד קל "להכשיר" כרובית לאכילה: אפשר להכניס אותה לסיר עם מעט מים, לבשל או לאדות עד לריכוך, או לשמן אותה בשמן זית ולהכניס לתנור על חום בינוני עד לריכוך. המתכון הבא מצריך כרובית אפויה או מאודה.

המצרכים :

  • 500 גרם כרובית, מאודה או אפויה
  • 3 ביצים
  • 1 בצל קצוץ
  • כרשה, רק החלק הלבן
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים או כבשים
  • 100 גרם גבינת פטה עזים
  • 1/2-1/3 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2טורפים את הביצים בקערה.

3קוצצים את הבצל ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים מאוד. מוסיפים לביצים.

4פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים. מוסיפים לקערה.

5מוסיפים את היוגורט, מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים גם אותה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח.

6משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומתקשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il