
לחמניות בצל מפרובאנסהכנתם היום מרק? יופי עכשיו תכינו גם לחמניות רכות וריחניות במיוחד, שהולכות נפלא ליד קערת מרק מהבילה וחמה. ביחד ננצח את הקור והחורף![]() צילום: דניה ויינר, על השולחן |
המצרכים (15 מנות):לראש עיסה:
לבצק:
להברשה:
אופן ההכנה:1מכינים ראש עיסה: מערבבים את חומרי ראש העיסה בקערת המיקסר, מכסים ומניחים ל-30 דקות לתסיסה ראשונית. 2מטגנים בצל ואנשובי: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים ותימין כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים דקה עד שהוא כמעט נמס. מצננים. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצל לקישוט הלחמניות. 3מכינים את הבצק ומתפיחים: מוסיפים את חומרי הבצק (כולל הבצל המטוגן) לקערת המיקסר ובו ראש העיסה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק. 4מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה. 5יוצרים כדורים, מתפיחים שוב ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16-14 כדורים בני 60 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. 6מחממים תנור ל-200 מעלות. 7מורחים בביצה ומקשטים ברצועות הבצל המטוגן ששמרנו. 8אופים 25 דקות לקבלת לחמניות תפוחות וזהובות שתחתיתן שחומה. מצננים על רשת. >> יומן המתכונים שלי: מרק מינסטרונה>> חם מהתנור: עוגת לימון וחמאה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |