אוכל
אוכל
שונות

לחמניות בצל מפרובאנס

הכנתם היום מרק? יופי עכשיו תכינו גם לחמניות רכות וריחניות במיוחד, שהולכות נפלא ליד קערת מרק מהבילה וחמה. ביחד ננצח את הקור והחורף

לחמניות בצל (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
צילום: דניה ויינר, על השולחן
Rating:4.528reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

לראש עיסה:

  • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים
  • 180 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

לבצק:

  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • עלים מ-4 גבעולי תימין
  • 6 פילטים של אנשובי (לא חובה)
  • 320 גרם (1/3 2 כוסות) קמח
  • 70 מ"ל (1/4 כוס + כף) מים
  • 1 כפית מלח

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מכינים ראש עיסה: מערבבים את חומרי ראש העיסה בקערת המיקסר, מכסים ומניחים ל-30 דקות לתסיסה ראשונית.

2מטגנים בצל ואנשובי: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים ותימין כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים דקה עד שהוא כמעט נמס. מצננים. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצל לקישוט הלחמניות.

3מכינים את הבצק ומתפיחים: מוסיפים את חומרי הבצק (כולל הבצל המטוגן) לקערת המיקסר ובו ראש העיסה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק.

4מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.

5יוצרים כדורים, מתפיחים שוב ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16-14 כדורים בני 60 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7מורחים בביצה ומקשטים ברצועות הבצל המטוגן ששמרנו.

8אופים 25 דקות לקבלת לחמניות תפוחות וזהובות שתחתיתן שחומה. מצננים על רשת.

>> יומן המתכונים שלי: מרק מינסטרונה
>> חם מהתנור: עוגת לימון וחמאה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il