אוכל
אוכל
שונות

קרקר בריאות

מתכון לחטיף בריא וממכר. גם זול וגם בריא יותר מהקרקרים הקנויים

|mako אוכל| פורסם21:51
קרקר בריאות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.7587reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 120 גרם קמח כוסמין (1 כוס)
  • 120 גרם קוואקר (1/3 1 כוסות)
  • 100 גרם גרעיני חמניות קלופות (3/4 כוס)
  • 50 גרם שומשום (1/2 כוס)
  • 50 גרם זרעי פשתן (1/3 כוס)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה די דלילה הדומה למרק לבן עם גרעינים - אל דאגה, זה אמור להיראות ככה.

2מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה, ומורחים את בלילת הקרקרים באופן שווה על שתי התבניות.

3אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-15 דקות, מוציאים מהתנור ומיד חותכים לרבועים. חשוב לעשות הפעולה הזאת במהירות, כי יותר מאוחר לא יהיה אפשרי לחתוך את הקרקרים. אני משתמשת בגלגלת של פיצה, אבל כמובן שאפשר גם לחתוך את הקרקרים עם סכין לא משוננת.

4מחזירים לתנור לעוד 45 דקות. למי שאוהב את הקרקרים ממש פריכים, אפשר לאפות אותם גם 55 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il