אוכל
אוכל
שונות

המנה הטבעונית של קפה לואיז

עם דגנים, ירקות, סלק וטופו, שמתבשלים יחד ביין עם סויה וסילאן - נראה שאי אפשר לטעות. הדיירם טל ויאיר, זה בשבילכם

|קפה לואיז| פורסם06:39
המנה הטבעונית (צילום: אנטולי מיכאלו, אוהד קורי, קפה לואיז)
צילום: אנטולי מיכאלו, אוהד קורי, קפה לואיז
Rating:3.611reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • שמן זית
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 3 כרשות, פרוסות לעיגולים בעובי 2 ס"מ
  • 1/4 שורש ג'ינג'ר (או פחות, לפי הטעם), כתוש
  • ¼ כוס גרעיני כוסמין (לא מבושלים)
  • ¼ כוס שעורה (גריסי פנינה)
  • ½ כוס אורז עגול לריזוטו
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 200 מ"ל מיץ סלק
  • סויה יפנית
  • סילאן
  • 50 גרם טופו, חתוך לקוביות
  • 4 פטריות חורש, חציות
  • 4 פטריות שמפיניון, חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • בצל ירוק
  • נבטי חמנייה

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הגזר עד להתרככות חלקית. מוסיפים את הכרשה, מאדים כדקה נוספת ומוסיפים את הג'ינג'ר לצריבה קלה.

2מוסיפים את הדגנים ואחריהם תוך כדי ערבוב את היין. מאדים מעט את היין ומנמיכים את האש. מוסיפים את מיץ הסלק, מעט סויה וסילאן, קוביות טופו, פטריות ותבלינים.

3מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף ציר ירקות או מים (הדגנים צריכים להיות רכים, אבל עם התנגדות קלה).

4מוסיפים את הבצל הירוק ונבטי החמנייה ומגישים.

* המתכון באדיבותרשת קפה לואיז, שפתחה לאחרונה סניף נוסף ברמת אביב ובקרוב גם בבנימינה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il