אוכל
אוכל
שונות

בקלאווה מעלפת

הבקלאווה הזו שונה קצת מזו המסורתית: במקום להשתמש בבצק פילו, מכינים אותה עם בצק עלים - זה גם יותר פשוט וגם הרבה יותר טעים

|mako| פורסם16:35
בקלאווה של אביבה פיבקו (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.691reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • חבילה בצק עלים על בסיס חמאה. חשוב שיהיה קר מאוד
  • 1/2 -1 כפית גרידת לימון
  • 60 מ"ל מיץ לימון
  • 350 גרם סוכר
  • 370 מ"ל מים
  • 90 גרם דבש
  • 200 גרם צנובר
  • 200 גרם פיסטוק מקולף
  • 200 גרם שקדים מקולפים
  • 2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר את הסוכר עם גרידת הלימון והמים (משאירים 2 כפות מהסוכר בצד) תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש בינונית 5 דקות אחרי הרתיחה.

2מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות. מורידים מאש ומצננים מעט.

3טוחנים את השקדים, הצנוברים והפיסטוק עם 2 כפות הסוכר והקינמון.

4מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של בצק עלים, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעוד שכבה של בצק עלים.

5חותכים בעזרת סכין טובה למעוינים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.

6מוציאים מהתנור, ומיד מוזגים את הסירופ מעל.

>> בתנור של אביבה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il