אוכל
אוכל
שונות

פיצה אישית דלת קלוריות

מתכון למתחילים: פיצה ביתית מופחתת קלוריות, פשוטה להכנה, טעימה ולא משמינה. שווה ביס

|mako אוכל| פורסם12:53
פיצות אישיות דלות קלוריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.443reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבסיס הפיצה:

  • 125 גרם קמח מלא
  • שליש כוס מים
  • רבע שקית שמרים טריים (12 גרם)
  • כף שמן זית
  • חצי כפית מלח

לרוטב הפיצה:

  • בצל
  • כפית שמן לטיגון
  • 2 עגבניות
  • כף רסק עגבניות
  • שן שום כתושה
  • כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל

מעל הפיצה:

  • גבינת מוצרלה 16%
  • פטריות טריות

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי הבצק: קמח, מים, שמרים, שמן ומלח. לשים היטב לפחות 10 דקות.

2מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.

3קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם כפית שמן עד להזהבה.

4חותכים את העגבניות לקובות קטנות ומוסיפים למחבת. מבשלים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות. ניתן מדי פעם להוסיף מעט מים אם חסרים נוזלים.

5כשהעגבניות רכות, מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים שום כתוש, סוכר, פלפל ומלח ומבשלים עוד 3-5 דקות.

6כאשר הבצק תפח, מחלקים את הכמות ל-2 ומרדדים על משטח מקומח.

7מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מורחים את הרוטב, מגררים מעל גבינת מוצרלה ומסדרים למעלה פטריות מסוגים שונים לבחירתכם.

8אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות.

*תוספות ושינויים: אפשר להשתמש במוצרלה באפלו שעשירה מאוד בסידן ואפשר להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל.

* נטע בירן היא דיאטנית במועדוןהולמס פלייסגבעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il