אוכל
אוכל
שונות

גראטן ארטישוק ירושלמי וגבינות

מאפה מוקרם עם פרמזן, גבינת עזים, כרשה וארטישוק ירושלמי

|קיטשן מרקט| פורסם19:32
גראטן ארטישוק ירושלמי וגבינות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.99reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ופרוס דק מאוד (בעזרת מנדולינה)

  • 1 כרשה גדולה, פרוסה דק (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת עזים רכה (פרומעז למשל)
  • 50 גרם פרמזן
  • מלח
  • ½ כוס פירורי לחם, עדיף מוזהבים

אופן ההכנה:

1מאדים את הכרשה בחמאה על אש נמוכה 3-5 דקות. שומרים שלא תזהיב.

2כשהכרשה מתרככת מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לאדות 6-8 דקות.

3מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הגבינות ומתבלים במלח.

6מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (פיירקס 25*25 או תבנית עגולה קוטר 24) ומפזרים מעל את פירורי הלחם.

7אופים ללא כיסוי כ-20 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים ומקבלים מרקם קריספי. מקררים מעט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il