אוכל
אוכל
שונות

כריך חזה עוף וטחינה

אין יותר כיך מכריך שהוא גם ארוחה מזינה, בריאה וטעימה: חזה עוף צלוי, לחם כוסמין, טחינה ונבטים - סנדוויץ' בריא כזה לא פגשנו כבר הרבה זמן. ואיך הטעם את שואלים? בוא נגיד שעל הצלחת נשארו רק פירורים

|mako אוכל| פורסם16:33
אתגר האוכל הבריא כריך (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (1 מנות):

לטחינה:

  • כף טחינה גולמית
  • כפית מיץ לימון
  • כף מים
  • קורט מלח

לחזה עוף:

  • 1/2 כפית שמן זית
  • 100 גרם חזה עוף
  • מלח ופלפל שחור

לכריך:

  • מלפפון
  • 2 פרוסות לחם כוסמין
  • 1/3 כוס נבטים
  • 1/2 כפית שומשום לא קלוי, אופציונלי

אופן ההכנה:

1מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון, המים והמלח.

2משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים את העוף במחבת חמה, שתי דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות.

3באמצעות קולפן קולפים רצועות דקות מסביב למלפפון עד שמגיעים למרכז המימי עם הזרעים. אם רוצים, זורים שומשום מעל הרצועות. זורקים את החלק עם הזרעים.

4מורחים את פרוסות הלחם בטחינה, מניחים מעל את חזה העוף הצרוב (אפשר לאכול אותו גם פושר וגם קר), מעליו את המלפפונים והנבטים וסוגרים.

>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים שאתם צריכים ל-10 ימים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il