
המצרכים (2 מנות):
לעגבניות ולבצק
אופן ההכנה:להכנת המטבוחה: 1מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2מוסיפים את העגבניות, את שיני השום, הצ'ילי, רוטב צ'ילי, האנשובי, הזיתים, החמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח. 3מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון. 4ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול. לעגבניות והבצק: 1חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד. 2מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. 3מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שישאו אותן לגובה בזמן האפייה. אפשר לעשות זאת מנייר אלומיניום. 4מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות. 5מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים. 6אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת. הרכבת המנה: מוזגים את המטבוחה לתוך העגבניות המרוקנות ומניחים את חלקן העליון "ככובע". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |