אוכל
אוכל
שונות

עגבניות עטופות עם מטבוחה ואנשובי

מנת גורמה עשירה ויחודית לאוהבי הדגים החריפים

|mako אוכל| פורסם18:58
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • שמן זית
  • בצל קטן, קצוץ
  • 5 עגבניות מרוסקות ללא נוזלים (סחוטות)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 צ'ילי חריף קצוץ
  • רוטב צ'ילי פיקנטי
  • 6 נתחי אנשובי חתוך גס
  • מעט חמאה
  • כף סוכר
  • גרידת לימון (מ-1/4 לימון)
  • מלח, פלפל
  • מעט בזיליקום (לא הכרחי)

לעגבניות ולבצק

  • 4 עגבניות
  • 350 גרם קמח מנופה
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 1 חלמון
  • 2 חלבונים
  • רבע כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ עגבניות מסונן
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית סוכר
  • 70 גרם חמאה מלוחה

אופן ההכנה:

להכנת המטבוחה:

1מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2מוסיפים את העגבניות, את שיני השום, הצ'ילי, רוטב צ'ילי, האנשובי, הזיתים, החמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.

3מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.

4ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.

לעגבניות והבצק:

1חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.

2מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.

3מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שישאו אותן לגובה בזמן האפייה. אפשר לעשות זאת מנייר אלומיניום.

4מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.

5מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.

6אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.

הרכבת המנה:

מוזגים את המטבוחה לתוך העגבניות המרוקנות ומניחים את חלקן העליון "ככובע".

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il