1מתחילים עם החצילים: מנקים אותם מהעוקצים, פורסים לאורך בעובי 5-6 מ"מ ומניחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בשמן זית וקולים בתנור, בחום של 250 מעלות למשך כ-15 דקות, עד השחמה יפה.
2מערבבים את חומרי המרינדה ושופכים על החצילים. החצילים מוכנים לאחר שהייה של יומיים במרינדה.
3מכינים את הפלפלים: מחממים תנור לכ-250 מעלות, וזורים על הפלפלים מלח דק. חותכים את ה"עוקץ", ומסדרים את הפלפלים על גבי מגש שעליו נייר אפייה, כשהחלק הירוק (החתוך) כלפי מטה ויש רווח בין פלפל לפלפל. קולים עד להשחמה טובה (כ-25 דקות). מניחים בקופסה גדולה עם מכסה שנסגר היטב (האדים בקופסה יעזרו להפריד את הקליפה) וממתינים לקירור חלקי.
4מקלפים את הפלפלים בעדינות, מחלקים בעזרת האצבעות כל פלפל ל-4 עד 6 חלקים, לפי גודל הפלפל. בתהליך הקילוף נפטרים מכל הגרעינים. מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים לפלפלים המסוננים.
5מרכיבים את הכריך: פורסים לחם איכותי מקמח מלא, ומורחים שכבה דקה שלפסטו בזיליקוםמשני הצדדים. מניחים את פרוסות החציל הקלוי, מעליהן פורסים גבינת פטה בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בשכבה אחת, ומעליה מניחים את פרוסות הפלפל קלוי. סוגרים ונועצים שיניים.