
קציצות טבעוניות ברוטב זיתיםכדורי סויה אווריריים וטעימים, ברוטב פיקנטי וטעים של זיתים, אריסה, פפריקה וכורכום. לא צריך בשר, ואפילו לא ביצים![]() צילום: נטלי הולדינג, Thevlog: ספר המתכונים של נטלי הולדינג |
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לתבשיל:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת האורז: מבשלים את האורז במים עד שהוא מוכן ודביק מאוד. במשך כל הבישול דואגים לערבב, שלא יידבק יותר מדי לתחתית הסיר. מומלץ להשתמש בסיר טפלון ולערבב בכף עץ. 2מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומועכים לתערובת אחידה ויציבה. 3מגלגלים כדורים קטנים ויפים בצורת מעיכה, כדי שלא יישארו חללים בתערובת, ומניחים בצד על צלחת או מגש קטן. כשמסיימים לגלגל, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות שעה. * אפשר לקרר ללילה, ואפילו להקפיא את הכדורים עד ליום הבישול. בהקפאה צריך להפריד ביניהם כדי שלא יידבקו אחד לשני, לשמן מעט את הניילון הנצמד וליצור רווחים, או להפריד בין שכבות כדורים עם ניילון נצמד. 4מכינים את הרוטב: מכניסים את הזיתים לסיר עם מים רותחים ומבשלים 10-15 דקות (על מנת להוציא את המרירות והמליחות). מסננים ומניחים בצד. 5מטגנים במעט שמן זית את הבצלים והשום הקצוץ עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים במשך דקה ברציפות. 6מוסיפים את הזיתים, רסק העגבניות והמים, ואז את האריסה. מערבבים. 7מכניסים את הכדורים לרוטב בזהירות, אחרי שכל מרכיבי הרוטב מעורבבים היטב - כך שלא נצטרך להתעסק בערבובים מיותרים שיפגעו באחידות הכדורים. הרוטב אמור לכסות את הכדורים כמעט לגמרי. 8מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים לפחות חצי שעה. 9בודקים אם צריך להוסיף מים וממשיכים לבישול של עוד חצי שעה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! בקרו בבלוג של נטלי -The Vlog ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |