אוכל
אוכל
שונות

לביבות ברוטב שמנת חמוצה עם עירית ושום

פעמיים מכל ירק - וקיבלתם לביבות מפנקות וטעימות במיוחד. ויש גם רוטב משגע

|גורמה בפיתה| פורסם09:19
לביבות ברוטב שמנת חמוצה (צילום: רועי ברקוביץ')
צילום: רועי ברקוביץ'
Rating:3.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 גזר
  • 2 בצל
  • 2 קישוא
  • 2 תפוח אדמה
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • שמן

לרוטב

  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • זר עירית קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מגוררים את הגזרים, הבצלים, הקישואים, תפוחי האדמה ואת שיני השום לקערה.

2סוחטים את הנוזלים של הירקות, מוסיפים קמח, גבינה וביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים לביבות.

3מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה. סופגים בנייר סופג ומגישים.

אפשר גם לאפות את הבלילה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לשעה.

אופן הכנת הרוטב

1מערבבים את השמנת עם העירית, השום, המלח והפלפל ומגישים ליד הלביבות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il