
קיש גבינות ואנטיפסטיקיש מלוח עם ירקות קלויים בשילוב גבינות צאן. אחד הקישים המבוקשים בקונדיטוריה של מיקי שמו![]() צילום: דן פרץ, תנובה |
המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 2מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ. 3משטחים את הבצק בתבנית בקוטר 24 ס"מ, ואופים "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אפייה, מניחים משקולת (גם עדשים, שעועית יבשה או כל קטנית אחרת יכולות להתאים) ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות, עד להזהבה קלה של דופנות הבצק העליונות. 4מכינים אנטיפסטי בטטה ובצל סגול: מניחים את פרוסות הבטטה והבצל הסגול על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים ב-220 מעלות כ-12 דקות. 5מכינים את הבלילה: טורפים יחד את השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והמלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, פטה וקשקבל. 6הרכבת הקיש: מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים על הבצק הפריך את פרוסות הפרומעז, מעליהן עגבניות ואת פרוסות הבטטה והבצל הסגול. שופכים את המלית ואופים כ-40 דקות עד להזהבה קלה. * מטרת החומץ בבצק הפריך היא לתת אלסטיות לבצק ולמנוע "השחרה" בזמן שהבצק נח במקרר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |