אוכל
אוכל
שונות

ביצה עלומה על מצע בורגול

מתכון מהיר וקל להכנה

|mako| פורסם12:46
בורגול (צילום: Foodcollection, GettyImages IL)
צילום: Foodcollection, GettyImages IL

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 כוס בורגול גס
  • 2 ביצים
  • 2 גזרים
  • 1 עגבנייה
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 מלפפון
  • חופן גבעולי נענע
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1משרים כוס בורגול בשתי כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. מניחים את הכלי בצד ומבצעים את שאר השלבים. 2.הכנת מצע הירקות: פורסים בצל, גזר ועגבנייה לפרוסות גסות. 3. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן. נזהרים שהשום לא יישרף. 4. כשהבצל מתרכך, מוסיפים את העגבנייה ומטגנים יחד מספר דקות עד שהעגבנייה מתרככת והבצל מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד. 5.הכנת הביצים העלומות: מרתיחים מים בסיר קטן או פינג'אן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם ביצה אחת, ומבשלים כ-4 דקות עד שהיא מלבינה לחלוטין ומתקשה מעט. מכינים בכל פעם ביצה אחת, כדי שהן לא יתחברו. 6.הכנת הרוטב: טוחנים בבלנדר מלפפון, שמנת חמוצה וכמה גבעולי נענע עד שהתערובת מקבלת צבע ירקרק מעט. מוסיפים מיץ לימון ומעט פלפל. 7. הגשה: מסדרים את הבורגול על צלחת, מניחים מעליו ירקות, ביצה עלומה ורוטב נענע.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il