אוכל
אוכל
שונות

קציצות כרישה ועוף

תגידו יפה שלום לדיירות החדשות על השולחן שלכם: קציצות כרישה ועוף בתיבול עדין, עם טיפה קראנץ' של פירורי לחם (ויש גם אופציה מעולה לפסח). לא משנה מה עוד תניחו על השולחן - הקציצות האלה יחוסלו ראשונות

|mako אוכל| פורסם10:24
קציצות כרישה ועוף (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
צילום: רחלי קרוט, mako אוכל
Rating:4.6316reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 5 כרישות, החלק הלבן ומעט מהירוק
  • 6 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מים רותחים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • שליש כפית אגוז מוסקט
  • כף פטרוזיליה יבשה
  • 500 גרם עוף טחון, טרי
  • 2 ביצים
  • שלושת רבעי כוס קמח מצה (בפסח) או פירורי לחם (בשאר הימים)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1חוצים את הכרישות לאורך ומנקים היטב במים זורמים. פורסים את חצאי הכרישה ואת הבצל הירוק לטבעות.

2במחבת עם שמן זית מטגנים את הכרישה, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים וממשיכים לאדות עד שהכרישה רכה לגמרי (חשוב לשמור על אש נמוכה כי לכרישה יש נטייה להזהיב מהר מאוד). מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופטרוזיליה. שתי דקות לפני סוף הטיגון מוסיפים את הבצל הירוק.

3מצננים היטב את הכרישה והבצל הירוק.

4בקערה גדולה מערבבים עם הידיים עוף טחון, ביצים, פירורי לחם (או קמח מצה) ואת תערובת הכרישה, עד לקבלת תערובת הומוגנית.

5מעבירים למקרר לחצי שעה.

6מחממים שמן במחבת ויוצרים קציצות עם ידיים רטובות. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.

>> לעוד מתכונים עשירים בתבלינים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il