אוכל
אוכל
שונות

ביצים סיניות בסויה

ביצי תה, מכירים? אלו עם השיוש היפה שמכינים במועדים מיוחדים. אז במקום להשתמש בתה, משתמשים במרכיבים אסייתיים כמו סויה וג'ינג'ר, שהופכים בסופו של דבר גם לרוטב סמיך וטעים

|mako אוכל| פורסם08:59
ביצי תה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.330reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 ביצים קשות (הוראות הכנה במתכון)
  • 3 כפות סויה
  • 1/2 כוס (או פחות) סוכר חום כהה
  • 3 כפות מירין (יין אורז) או סאקה, או יין לבן
  • 7-8 פרוסות ג'ינג'ר מקולף
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מכינים ביצים קשות: מכניסים בעדינות את הביצים לסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים.

2מערבבים בסיר את כל המרכיבים (חוץ מהביצים) ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה כדקה ומנמיכים מעט את האש לרתיחה עדינה. מוסיפים את הביצים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. הנוזלים בסיר יצטמצמו ויהפכו לרוטב. שימו לב: אם רוצים דוגמת שיש (כמו בתמונה) לביצים, יש לגלגל אותן בעדינות על השיש כדי לסדוק אותן. אפשר גם להשאיר אותן שלמות - והתוצאה הסופית תהיה ביצים כמעט שחורות.

3מסירים את הסיר מהאש ונותנים לביצים להתקרר ברוטב כחצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il