אוכל
אוכל
שונות

שקשוקת קישואים וחלמונים

מתכון לשקשוקה מיוחדת עם ירקות וגבינה בולגרית. ארוחת בוקר מפנקת במיוחד

|גלובס| פורסם20:15
קישואים (צילום: rtyree1, Istock)
צילום: rtyree1, Istock
Rating:3.67reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 7-6 קישואים בינוניים מגוררים גס
  • 1 כוס שמן זית עדין
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • 8-10 חלמוני ביצים
  • 150-100 גרם גבינה בולגרית כבשים איכותית רכה
  • 5 שיני שום כתושות
  • פלפל לבן גרוס דק בנדיבות
  • קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית רק עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הקישואים ואת שיני השום. ממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב בכף עץ. מתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט.

2אחרי כמה דקות, כשהקישואים מקבלים צבע זהוב קלות, מוסיפים מלמעלה בזהירות את חלמוני הביצים, כדי שלא יישברו.

3מפזרים מלמעלה את הבולגרית המפוררת, מסביב לחלמונים, וממשיכים בבישול עד מידת העשייה שאתם אוהבים. אני, למשל, אוהב שהחלמונים נשארים רכים כמעט לגמרי. לאכול עם חלה ולהתעלף מהתענוג.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il