אוכל
אוכל
שונות

המבורגר פטריות

המבורגר עסיסי, בריא, צמחוני ודל שומן תוצרת בית שגם קרניבורים אוהבים

|mako אוכל| פורסם18:47
המבורגר פטריות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.749reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

להמבורגר:

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • כף שמן לטיגון הבצל, ועוד לטיגון ההמבורגרים
  • 500 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
  • 350 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לפרוסות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 300 גרם טופו מגורר גס
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פרורי לחם
  • מלח ופלפל שחור

להגשה:

  • לחמניות המבורגר
  • 1 בצל סגול פרוס לפרוסות
  • עגבנייה חתוכה לפרוסות
  • חסה
  • מלפפון חמוץ פרוס דק
  • מיונז, חרדל או קטשופ

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה מטגנים עם כף שמן את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא הופך שקוף.

2מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5-8 דקות עד שהן שזופות. מוסיפים את השום, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למסננת. משאירים אותן כ-15 דקות עד שיגירו את נוזליהן.

3טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים להן את הטופו, מערבבים ומוסיפים את תערובת הפטריות ואת פירורי הלחם. במידה והתערובת יבשה מדי מוסיפים עוד ביצה אחת.

4מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים עליה רינג ממתכת ויוצקים לתוכו חלק מהתערובת (בגודל ההמבורגר שתרצו). מוציאים את הרינג ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. במידה ואין לכם רינג, יוצרים קציצות בגודל של המבורגר בעזרת ידיים מעט רטובות, משטחים אותן מעט ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.

5מגישים בתוך לחמנייה, עם ירקות ורטבים.

*המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il