1פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי של אצבע. טורפים ביצה אחת, מושחים את פרוסות החציל בביצה הטרופה ומטגנים עד שהפרוסות שחומות משני הצדדים. אם ביצה אחת לא מספיקה, פותחים עוד אחת. אין צורך להמליח את החצילים מראש.
2מטגנים את הבשר במחבת עם שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את החציל הקלוי הקצוץ, פלפל שחור ומלח ומערבבים. מסירים מהאש. כשהתערובת מתקררת מעט, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים.
3מתחילים למלא את החצילים: זורים מעט סוכר ומלח על פרוסות החצילים (כדי להוציא את המרירות ולתת טעם). מניחים כל פרוסה לאורך, מניחים מעט מילוי בשר על הצד הצר של החציל, ומגלגלים. מניחים בתבנית עם שוליים כשהצד של ה"תפר" כלפי מטה, כדי שלא ייפתחו. על כל חציל מניחים חצי פרוסה של עגבנייה.
4יוצקים מעט מים או ציר עוף (כרבע כוס, לא יותר) על החצילים המגולגלים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהעגבניות מתרככות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!