אוכל
אוכל
שונות

מוסקה מגולגלת

כבדה לכם המוסקה המסורתית, עם כל השכבות והרביכה מלמעלה? נסו את המתכון הזה - שיש בו את כל מה שמוסקה טובה צריכה, בלי לקפוץ מעל הפופיק. אנחנו קנינו

|mako אוכל| פורסם07:41
מוסקה מגולגלת (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.591reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 5 חצילים לפחות
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • חציל קלוי, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 ביצים (לפחות)
  • מעט סוכר
  • ציר עוף או מים
  • עגבנייה פרוסה לחצאים

אופן ההכנה:

1פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי של אצבע. טורפים ביצה אחת, מושחים את פרוסות החציל בביצה הטרופה ומטגנים עד שהפרוסות שחומות משני הצדדים. אם ביצה אחת לא מספיקה, פותחים עוד אחת. אין צורך להמליח את החצילים מראש.

2מטגנים את הבשר במחבת עם שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את החציל הקלוי הקצוץ, פלפל שחור ומלח ומערבבים. מסירים מהאש. כשהתערובת מתקררת מעט, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים.

3מתחילים למלא את החצילים: זורים מעט סוכר ומלח על פרוסות החצילים (כדי להוציא את המרירות ולתת טעם). מניחים כל פרוסה לאורך, מניחים מעט מילוי בשר על הצד הצר של החציל, ומגלגלים. מניחים בתבנית עם שוליים כשהצד של ה"תפר" כלפי מטה, כדי שלא ייפתחו. על כל חציל מניחים חצי פרוסה של עגבנייה.

4יוצקים מעט מים או ציר עוף (כרבע כוס, לא יותר) על החצילים המגולגלים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהעגבניות מתרככות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il