אוכל
אוכל
שונות

תפוחי אדמה מוקרמים וסלט עיגולים

תפוחי אדמה בשמנת ופטריות לצד סלט עיגולים משעשע - המרכיבים יחד ארוחה קלילה, משביעה וטעימה של כ-450 קלוריות בלבד

|mako אוכל| פורסם21:14
תפוח אדמה מוקרם עם סלט עיגולים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לתפוחי אדמה מוקרמים:

  • 4 תפוחי אדמה צהובים בינוניים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן
  • 2 כוסות פטריות טריות (שמפיניון, פורטבלו, יער)
  • חצי כפית מלח
  • כפית פלפל שחור

לסלט:

  • גזר
  • מלפפון (גם מלפפון גמדי יכול להתאים)
  • גבעול סלרי אמריקאי
  • 1/2 סלק טרי
  • 1/2 קולרבי
  • כף שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים בתחתית תבנית חסינת אש בגודל כ-15x20 ס"מ.

2מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות (כ-20 דקות). מצננים את תפוחי האדמה ומקלפים. פורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית מעל הפטריות, כך שיחפפו אחת את השנייה.

3שופכים את השמנת המתוקה על תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל.

4מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב שחום.

5לסלט: פורסים את הגזר, המלפפון וגבעול הסלרי לעיגולים דקים. את הסלק והקולרבי חותכים בצורת מקלות.

6מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.

* אפשר להוסיף בצל קצוץ, לחובבים.

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il