אוכל
אוכל
שונות

המפרום של מרים נעים

המתכון המלא למאכל הטריפולטאי המפורסם

|"ירוחם, במדבר, דברים", הוצאת קנטור מטרסו & יצחק| פורסם17:46
מפרום (צילום: דרור כץ)
צילום: דרור כץ
Rating:4.943reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 3-4 תפוחי אדמה

  • 250 גרם בשר טחון
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ½ כוס סלרי קצוץ דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • ½ כפית תבלין קציצות
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מעט קינמון לפי הטעם (לא חובה)
  • 2 חלמונים
  • ¼ כוס סולת

טיגון המפרום

  • מעט קמח לציפוי

  • 2 חלבונים
  • ⅓ כפית רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים

בישול המפרום

  • 2-3 כפות שמן

  • 1 בצל פרוס
  • ¼ כפית רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ. פורסים כל פרוסה לשניים - ככריך, אך לא עד הסוף. מכניסים לקערה עם מים ומלח.

2מכניסים לקערה נפרדת את הבשר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, הבצל והשום. מתבלים ומערבבים.

3מוסיפים לתערובת הבשר את החלמונים והסולת ומערבבים.

4שוטפים את תפוחי האדמה ממי המלח וממלאים כל צמד פרוסות בתערובת הבשר.

טיגון המפרום:1במחבת גדולה או בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון עמוק. 2. מפזרים את הקמח על צלחת או על מגש, ומצפים היטב בקמח את תפוחי האדמה הממולאים. 3. בצלחת עמוקה טורפים את החלמונים עם רסק העגבניות והמים. טובלים את תפוחי האדמה המקומחים בבלילת הביצה ומעבירים לשמן החם. 4. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון אדום-חום. מוציאים לנייר סופג.

בישול המפרום:1בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים בו את פרוסות הבצל והרסק עד להזהבה. 2. מסדרים בסיר את המפרומים המטוגנים כשהם צמודים זה לזה ובגובה של שתי שכבות בלבד. מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה מעט פתוח כ־30-60 דקות, עד שהרוטב מצטמצם, אך לא מתייבש.

* טיפ: כשטובלים בשר או חצילים בביצה לפני הטיגון, כדאי להשתמש רק בחלבון של הביצה. אם רוצים לתת למאכל שמטגנים גוון אדום, אפשר להוסיף לבלילה מעט רסק עגבניות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il