אוכל
אוכל
מרקים

מרק בטטה מנצח

עדשים כתומות הן כמו קסם של הטבע: מצד אחד הן מסמיכות ומעמיקות כל מרק ממש כפי שהייתם מצפים מקטניות, מצד שני הן צריכות פחות מחצי שעה של בישול. השבוע הוספנו אותן למרק כתום מתובל וגילינו עולם חדש וטוב

|mako אוכל| פורסם12:28
מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.7529reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • שמן זית, לטיגון
  • בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 5 גזרים, קלופים ופרוסים דק
  • כפית ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס עדשים כתומות
  • 6 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

2מוסיפים את הבטטות, הגזר וכל התבלינים ומאדים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, עד שהעדשים מתפוררות והגזר והבטטה רכים לחלוטין.

4טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול וקישואים של נוף
>> האם אתם אנשים של סופגניות ריבה פשוטות?
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il