
המצרכים :למילוי סיסקה:
למעטפת:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את המילוי: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את קוביות הבשר כשעה על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. 2מוסיפים בצל, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד שעה וחצי על אש נמוכה. מדי פעם פותחים את הסיר ומערבבים. הבשר צריך לקבל צבע עמוק. 3בזמן שהבשר מתבשל מכינים את המעטפת: משרים בקערה את הגרישה וחצי ליטר מים כ-20 דקות. מוסיפים את הסולת לאותה קערה (לא מסננים) ולשים לקבלת בצק חלק ונעים. שומרים במקרר עד השימוש. 4חוזרים למילוי: מעבירים את הבשר והבצל (בלי השומן) למעבד מזון, ומפעילים בפולסים לקבלת חוטים של בשר. כשהבשר עדיין חמים יוצרים ממנו כדורים בעזרת הידיים, ומסדרים על צלחת. 5מגלגלים את הקובות: לוקחים חתיכת בצק ופותחים אותה דק בעזרת הידיים. מניחים במרכז כדור בשר ובעזרת האצבעות סוגרים את הקצוות ומוציאים את שאריות הבצק המיותרות. לוחצים את הקובה בידיים כדי להוציא את האוויר שנכלא בין הבשר לבצק ומגלגלים לכדור יפה ואחיד. לוחצים מעט לקבלת הצורה של החמוסטה. חוזרים על כך עם כל הבצק וכל המלית ומכניסים למקפיא (אנחנו רוצים להכניס אותן לרוטב כשהן קפואות). 6מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר עד הזהבה. מוסיפים שורש סלרי, שום, פלפל שחור ומלח. מוסיפים חצי מהמנגולד, את הקישואים וליטר מים ומכסים את הסיר. 7טוחנים במעבד מזון את המחצית השנייה של המנגולד יחד עם עלי הסלרי. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. 8סוחטים את הלימונים לסיר, טועמים ומתקנים תיבול (לפני שמוסיפים את הקובות). 9כשהרוטב מבעבע מכניסים את הקובות בעודן קפואות, ומבשלים 20 דקות. תגיות:קובה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |