אוכל
אוכל
מרקים

קניידלך ממצות

כופתאות מצה רכות וטעימות

|mako אוכל| פורסם18:47
קניידלך אשכנזי בסיר מרק (צילום: ליזי כהן)
צילום: ליזי כהן
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 מצות
  • 4 כפות שמן
  • 4 ביצים שלמות
  • 1/2 בצל בינוני
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • מעט אבקת אפייה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט שקדים קצוצים
  • זנגוויל (ג'ינג'ר)
  • מלח

אופן ההכנה:

1משרים את המצות במים קרים לכמה דקות, שמים במסננת וסוחטים עד להוצאת המים.

2מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה זהוב.

3שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומטגנים אותן עד שהן מתייבשות, והמחבת נראית יבשה ונקייה.

4שמים את חתיכות המצה המטוגנות בקערה. מוסיפים את הביצים, התבלינים, קמח המצה ואבקת האפייה ומערבבים עד שהעיסה נהיית רכה. שימו לב שאין גושים באבקת האפייה. שמים את העיסה בצד למשך שעה.

5מרטיבים את הידיים, מגלגלים כופתאות ומבשלים במרק רותח כרבע שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il