אוכל
אוכל
מרקים

מרק חומוס וירקות חורפי

החורף מעמיד בפנינו דילמה: אנחנו רעבים ורוצים להתחמם עם מרק עשיר ומהביל, אך לא רוצים להיות עוד יותר כבדים ורדומים ממה שאנחנו כבר. המרק הזה הוא הפתרון המושלם - מחמם, משביע וצמחוני. הכבדות נשארת בחוץ

|mako אוכל| פורסם08:08
מרק חומוס וירקות חורפי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

למרק:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל, קצוץ
  • שומר, פרוס דק
  • גזר, פרוס דק
  • 2 סלרי, פרוס דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פחית עגבניות משומרות
  • כף אורגנו טרי, קצוץ
  • כף תימין טרי, קצוץ
  • 2 עלי דפנה
  • כף סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ליטר ציר עוף / ירקות / מים
  • 400 גרם חומוס מושרה ומבושל
  • * פטרוזיליה קצוצה, להגשה

לקרוטונים:

  • חתיכות לחם כפרי
  • מעט שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר שמן זית ומאדים את הבצל והשומר כ-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים גזר וסלרי ומאדים 5 דקות נוספות.

2מוסיפים רסק, מערבבים ומוסיפים עגבניות משומרות, עשבי תיבול, סוכר מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים נוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

3בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור במצב גריל.

4קורעים חתיכות מהלחם ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית וזורים מלח. מכניסים לתנור למספר דקות, עד שהקרוטונים משחימים ומתייבשים.

כ-5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את החומוס למרק ומערבבים.

* להגשה, מוזגים מרק ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וקרוטונים.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן לחם סודי אירי מעולה ללא לישה והתפחה

>> והנה כל קינוחי החורף הצרפתיים שאתם צריכים להכיר

תגיות:מרקחומוס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il