
מרק חומוס וירקות חורפיהחורף מעמיד בפנינו דילמה: אנחנו רעבים ורוצים להתחמם עם מרק עשיר ומהביל, אך לא רוצים להיות עוד יותר כבדים ורדומים ממה שאנחנו כבר. המרק הזה הוא הפתרון המושלם - מחמם, משביע וצמחוני. הכבדות נשארת בחוץ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):למרק:
לקרוטונים:
אופן ההכנה:1מחממים בסיר שמן זית ומאדים את הבצל והשומר כ-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים גזר וסלרי ומאדים 5 דקות נוספות. 2מוסיפים רסק, מערבבים ומוסיפים עגבניות משומרות, עשבי תיבול, סוכר מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים נוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות. 3בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור במצב גריל. 4קורעים חתיכות מהלחם ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית וזורים מלח. מכניסים לתנור למספר דקות, עד שהקרוטונים משחימים ומתייבשים. כ-5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את החומוס למרק ומערבבים. * להגשה, מוזגים מרק ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וקרוטונים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |