אוכל
אוכל
מרקים

מרק קרם חמציץ של השף עזרא קדם

מתכון למרק ריחני בעל טעם מיוחד

|mako| פורסם12:27
מרק חמציץ (צילום: Thomas Barwick, GettyImages IL)
צילום: Thomas Barwick, GettyImages IL
Rating:4.322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למרק

  • 4 צרורות חמציץ
  • 1/2 בצל
  • 1/4 כרישה
  • 1/2 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 4 כפות יוגורט

לציר הירקות

  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 גזר קצוץ
  • 1/4 כרישה קצוצה
  • 1/2 גבעול סלרי קצוץ
  • חופן גבעולי פטרוזיליה
  • עלה דפנה
  • 5 גרגרי פלפל שחור
  • 1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1בסיר שמים את כל המרכיבים של ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות ומסננים. 2. שוטפים היטב את החמציץ וקוצצים גס. 3. קוצצים את הבצל והכרישה ומאדים בסיר עם מעט שמן זית עד שהם נעשים שקופים. 4. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת החמציץ ומערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ואת ציר הירקות ומביאים לרתיחה. 5. טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר, מתקנים טעם ומוסיפים לימון במידת הצורך. 6. מוזגים ל-4 קעריות מרק חמות ויוצקים כף יוגורט למרכז כל קערה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il