אוכל
אוכל
מרקים

מרק חומוס, בשר ועצמות

גרגרי חומוס, בשר בקר, עצמות וירקות שורש במרק שמתבשל בישול איטי - למנה סמיכה, עשירה ומשביעה

|אוכל מכל הלב| פורסם12:25
מרק חומוס בשר ועצמות (צילום: baronm10, אוכל מכל הלב)
צילום: baronm10, אוכל מכל הלב
Rating:4.242reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • חבילת גרגרי חומוס קפוא

  • 500 גרם בשר בקר
  • 2-3 עצמות בקר
  • 4 בצלים קצוצים גס
  • 6 גזרים פרוסים דק
  • 6-8 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • עלי סלרי שלמים
  • גבעולי עלי סלרי קצוצים
  • 1 קופסה רסק עגבניות
  • שמן רגיל
  • 3 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • פפריקה מתוקה
  • חוויג` למרק
  • 12 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים היטב שמן בסיר. מניחים את הבשר בסיר וסוגרים מכל צדדיו עד שמשחים היטב. מוציאים את הבשר מהסיר ושמים בסיר את הבצל.

2מטגנים את הבצל עד שקיפות וקבלת צבע שחום, תוך כדי גרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר.

3מוסיפים את הקמח ,מערבבים במהירות עד הסמכה ומוסיפים מחצית מכמות המים תוך כדי בחישה מהירה של הנוזלים שמסמיכים מאד בגלל הקמח. מחזירים לסיר את הבשר, העצמות, גרגרי החומוס, רסק העגבניות, הגזר והסלרי.

4מתבלים בנדיבות ומוסיפים את יתרת המים. מוסיפים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי. מביאים לרתיחה וממשיכים את הבישול על אש נמוכה מאד.

5מבשלים את המרק כ-5 שעות. הבישול הארוך מביא את המרק לטעם מדהים של גרגרי החומוס ונתחי בשר נימוחים ביותר כשנוזל המרק יצא סמיך ועשיר בטעם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il