אוכל
אוכל
מרקים

מרק עגבניות ולחם

הוא סמיך, הוא מהביל, והוא קולט בשמחה את שאריות הלחם משבת, שחבל לזרוק לפח. מרק עגבניות שכולו טוב

|mako אוכל| פורסם06:51
מרק עגבניות ולחם (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:449reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם עגבניות שרי, באשכולות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 צרור יפה של בזיליקום
  • עלים מ-4 גבעולי תימין
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות שלמות משומרות
  • 4 פרוסות עבות של לחם שאור, או כל לחם שאוהבים
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מניחים את העגבניות עם האשכולות בתבנית עם נייר אפייה (לא מפרידים אותן מהאשכול), מזלפים עליהן 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור 20 דקות, עד שהן מתרככות.

3בזמן שהעגבניות בתנור, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, וקוצצים את הגבעולים דק.

4מחממים את שאר שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, את עלי התימין ואת שיני השום ומטגנים מעל להבה בינונית כחצי דקה.

5מוסיפים את העגבניות המשומרות, חצי מעלי הבזיליקום והמים. מועכים את העגבניות קצת עם מועך פירה, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי).

6קורעים את הלחם לפיסות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את הגבעולים מעגבניות השרי הצלויות, ומוסיפים אותן לסיר עם כל הנוזלים שיצאו מהן.

7מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם סמיך שמזכיר דייסה. אם רוצים מוסיפים מעט מים לדילול. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

8מסירים את המרק מהאש ומוסיפים לו את עלי הבזיליקום שנותרו. מגישים מיד.

לבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם מרק תפוחי אדמה וכרשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il