אוכל
אוכל
מרקים

מרק עוף קלאסי

המרק הכי ביתי ואימהי שיש - מחולל פלאים בקרב כל מי שטועם אותו

|mako| פורסם16:26
מרק עוף קלאסי (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:4.270reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • עוף שלם נקי ומפורק

  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • חצי כרובית
  • חצי כרוב
  • בצל גדול
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • ראש סלרי (לא עלים!)
  • דלעת (לא חובה)
  • מלח ופלפל

כלים

  • קרש חיתוך

  • סכין גדולה לחיתוך הירקות ועשבי התיבול
  • סכין לא משוננת לחיתוך העוף
  • קערה גדולה לירקות
  • סיר גדול למרק + מכסה
  • כף

אופן ההכנה:

1שמים את העוף המפורק (כולל גרונות) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

2כשהמים רותחים עולה קצף, ואת הקצף הזה צריך לקפות. מעבירים את הכף על פני המים ומוציאים את הקצף. מכיוון שהקצף ממשיך להיווצר, יש צורך לחזור על הפעולה עד שהמים בסיר נקיים.

3חותכים את הירקות (את ראש הסלרי אפשר להשאיר שלם), מוסיפים לסיר ומרתיחים שוב.

4לאחר הרתיחה מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר (אני משאירה את הצרורות בשלמותם), מלח ופלפל ומבשלים עוד שעה-שעה וחצי טוב טוב, שיצטמצם.

* אם אכלתם את כל הירקות ונשאר רק המרק הצח, אפשר להקפיא ולהשתמש בו אחר כך כבציר עוף.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il