אוכל
אוכל
מרקים

פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן

בואו להיזכר במתאבן המושלם, בגרסה טעימה במיוחד: פורטבלו עם גבינות ועשבי תיבול

|אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר| פורסם14:45
פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
צילום: נלי שפר, יחסי ציבור
Rating:4.476reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 30 פטריות קטנות

  • כוס פירורי לחם
  • כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 5 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות עלי תימין
  • 5 עלי מרווה קצוצים דק
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • כפית אגוז מוסקט
  • כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה.

2חותכים וזורקים את רגלי הפטריות. מורחים את כובעי הפטריות מבחוץ במעט שמן זית ומניחים אותם בתבנית.

3מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ופירורית מעט.

4ממלאים כל פטרייה בהרבה מילוי, כך שייראה כמו גבעה קטנה שמתנוססת מעל שולי הפטרייה.

5מכניסים את התבנית לתנור ל־15-20 דקות, עד שהמילוי מזהיב. מוציאים ומגישים מיד. אפשר לסחוט מעל כל פטרייה כמה טיפות מיץ לימון.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il